Joululahjahaaste yrityksille: lahjoita aikaa Helsingin seudun veteraanikummitoimintaan!

11.11.2018 Joululahjahaaste yrityksille: lahjoita aikaa Helsingin seudun veteraanikummitoimintaan!

Veteraaniväestön yksinäisyys on asia, joka puhutti jokin aika sitten myös Sotaveteraaniliiton blogissa. Niin kovin moni vanhus on yksin: joko omaisia ei enää ole, he asuvat kaukana tai heillä ei ole kiireisessä elämässään aikaa.

Avustajatoimintamme lisäksi apua tähän tarjoavat muutkin. Lahdessa toimii aktiivinen veteraanikummijärjestely ja vastaavaa on aloiteltu myös ainakin Kouvolassa. Pääkaupunkiseudulla, missä asuu noin kymmenesosa koko maan veteraaneista, on apua mahdollista saada myös Seurana- yrityksen kautta.

Seurana Oy:n perustaja Mirka Saarisen oma isoisä oli sotainvalidi

Palvelu syntyi yrityksen perustajan ja toimitusjohtajan Mirka Saarisen oman perheen tarpeesta löytää rakkaalle isoisälle säännöllinen ja luotettava seuralainen vierailemaan palvelukodissa.

– Isoisä oli sotainvalidi, joten opin jo varhain kunnioittamaan sodan käyneitä, Saarinen kertoo.

Itse he eivät löytäneet tarpeisiinsa etsimäänsä apua, joten Saarinen innostui tuottamaan vastaavaa palvelua itse.

– Olen saanut senioreilta paljon, ja nyt haluan antaa vuorostani paljon heille, hän kiittelee.

Mm. avustustoiminnan kautta saatiin paljon palautetta siitä, että terveydenhoidon ja ruokahuollon kaltaiset palvelut kuntien puolesta saattoivat hoituakin, mutta ymmärrettävästi hekin toimivat tiukkojen aikataulujen puitteissa, joten aikaa heillä ei ollut.

Kiireetön seura oli kuitenkin etenkin vanhusten itsensä kipeästi kaipaama asia. Omaiset puolestaan arvostivat läheisiksi muodostuneiden avustajien tuttuuden tuomaa turvaa.

Seurana Oy onkin nimenomaan ei-sairaanhoidollinen, seuraa, virkistystä, asiointitapua ja hyvinvointia tuottava yritys.

– Tarjoamme luotettavaa ja säännöllistä seuranpitoa kotona tai palvelutalossa asuvalle vanhukselle. Aika käytetään seniorin toiveiden mukaan: yhdessä seurustellen ja mukavia asioita tehden- vaikka ulkoillen, Saarinen kertoo.

Yli 20 vuoden asiakastyöskentelykokemuksen omaavan ja gerontologiaan erikoistuneen Saarisen missiona on olla tarjoamassa onnellista vanhuutta.

– Sellaistahan me kaikki toivomme!


Toiminnan tavoitteena on onnellinen ja turvallinen vanhuus

Luotettava, asiansa osaava ja koko sydämellään mukana oleva henkilökunta on ymmärrettävästi avainasemassa ja asiakastyytyväisyyteen panostetaan.

– Eri tarpeisiin on räätälöity erilaisia paketteja ja palvelumme on läpinäkyvää – asiakas arvioi aina käynnin jälkeen seuralaisen.

Vähän aikaa sitten Seurana lähti yhteistyöhön Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin kanssa.

– Helsingin Seudun Sotaveteraanipiiri nimesi meille kahdeksan ”kummivanhusta” ja nyt etsimme yrityksiä, jotka haluaisivat tukea toimintaa ostamalla heille lahjaksi aikaa ja asiointiapua, Saarinen kertoo.

Lisätietoa mukana olevista veteraaneista ja lahjoistusmahdollisuuksista löydät täältä.

Näin hyvän tahdon joulukauden kynnyksellä lahjoitus on myös erinomainen lahjaidea yritykselle kuin yritykselle!

Saarisella itsellään on käytännön kokemusta veteraanien parissa tehtävästä työstä: hänellä on jo oma veteraanikummi Helsingin Seudun Sotaveteraanipiirin kautta.

– Eeva-Maija on hurmaava 93-vuotias, jota olen avustanut asioinnissa mm. kauppareissulla, postissa ja apteekissa. Olen ihastellut hänen kaunista kotiaan, jossa juttelumme lomassa hän esitteli ylpeänä myös ansiomerkkirivistöään. Ihana rouva, hän hymyilee.

– Hän näkee hieman huonosti, joten seuraavaksi olen menossa hänen luokseen joulukorttien kirjoitusavuksi.

Eeva-Maijan kuulumisia voit muuten seurata Seurana-palvelun Facebook-sivulla, jossa voit myös tukea #unelmienvanhuus- kampanjaa. Kommenteillasi lahjoitat lisää aikaa Eeva-Maijalle.


Saarinen yrityksensä asiakkaan kanssa

Jaa kirjoitus: