KUKKALAITTEET JA MUUT MUISTANNAN ESINEET SANKARIHAUDOILLA JA MUISTOMERKEILLÄ

24.5.2016 KUKKALAITTEET JA MUUT MUISTANNAN ESINEET SANKARIHAUDOILLA JA MUISTOMERKEILLÄ

Tästä asiasta ovat useatkin eri henkilöt lähestyneet ja tuoneet esille huolensa. Suomalaiseen kauniiseen tapaan kuuluu, että erilaisina sotiimme liittyvinä muistopäivinä sankarihaudoille ja muistomerkeille lasketaan seppeleitä ja kukkalaitteita; usein myös kynttilöitä ja kynttilälyhtyjä.

Ongelmaksi onkin muodostunut aika ja varsinkin sen kuluminen: viikkojen päästä kulahtaneet seppeleet tuhruisine nauhoineen, samoin kuin kuihtuneet kukkalaitteet eivät enää vaikuta kovin tyylikkäiltä ja kunnioittavilta – nokilasisista lyhdyistä ja osittain sulaneista muovisista kynttilöiden suojista puhumattakaan.

Otettakoon ohjeeksi seuraava: Ken on seppeleen tai kukkalaitteen tai lyhdyn tai hautakynttilän asettanutkaan, huolehtikoon sen poiskorjaamisesta kohtuullisen ajan kuluessa. Mitä huonompi sää, sen nopeammin. Ja sitä suotavammin, jos näyttää siltä, että hautausmaan henkilöstö ei asiasta huolehdi.

Kirjoittaja on Tammenlehvän Perinneliitto ry:n toiminnanjohtaja

Jaa kirjoitus: