Seurana vanhuspalvelujen järjestämä perinteinen Vuoden Mummun tai Vuoden Papan julkistettiin viidettä kertaa nyt Sulon päivänä 13.2. Hannes Tuovisen naapuri ilmoitti Hanneksen Vuoden Pappa 2024 -tunnustukseen.

Vuoden pappa, Hannes Tuovinen

Naapuri kertoi, miten ”Tämä helmikuussa 100 vuotta täyttävä sotaveteraani ansaitsee itsenäisyyden takuumiehenä ja kaikkien ystävänä tämän nimityksen”. Tutustuttuamme Hannekseen ja hänen poikaansa ja kuultuamme Hanneksesta tarinoita, oli valinta yksimielinen.

Hannesta kuvataan näin:

Hannes on veikeä sotaveteraani. Hän täyttää pian 100 vuotta ja edelleen aktiivinen, sosiaalinen ja ajankohtaisista asioista kiinnostunut herrasmies. Hän olisi oivallinen esimerkki kaikille papoille ja mummuille positiivisuudesta ja eteenpäin katsomisesta. Hän olisi myös koko Suomelle oivallinen käyntikortti sotaveteraanien harventuvassa joukossa. Muistetaan Hannesta ja sotaveteraaneja nyt kun vielä voidaan.”

Näillä sanoilla aloitti Hanneksen ilmoittanut naapuri ehdotuksensa Vuoden Papaksi.

Kun Hanneksen pojan Erkki Tuovisen kanssa jatkoi jutustelua Hanneksesta, raatimme ajatus Vuoden Papasta vahvistui. Tämä suurisydäminen pappa on edelleen aktiivinen, niin perhepiirissä kuin lähikahvilassa – saati sitten edustustehtävissä isänmaallisissa merkeissä. Tammikuussa Hannes on lisäksi aktiviisesti valmistellut omia 100-vuotisjuhliaan helmikuun lopulle. Koristeitakin on tehty.

Vuoden Pappa 2024 -tunnustuksen hän otti kiitollisena vastaan, vähän kuin syntymäpäivälahjana etukäteen.

”Mukavalta se tuntuu olla näin ison alueen pappa.

toteaa Hannes voitosta kuultuaan. Ja hymy leviää kasvoille entisestään.

Juhlakahvipöydässä katsellaan valokuvia merkkihenkilöistä Hanneksen kanssa. Tarinat eri tilaisuuksista, missä Hannes viikoittain käy puhumassa ja luomassa toivoa, saavat ylpeyden aikaan. Myös Hanneksen kiitollisuus elämää kohtaan paistaa rivien välistä.

Sotaveteraaniliitto onnittelee veteraani Hannes Tuovista.

Lisätietoja ja Vuoden Papan haastattelupyynnöt
mirka.saarinen@seurana.fi
www.seurana.fi
0405553235