Rauhanturvaajat uuden edessä

Rauhanturvaajat uuden edessä

Suomen Rauhanturvaajaliitto juhlisti kansainvälistä rauhanturvaajien päivää 29.5.2023 Katajanokan Kasinolla. Tilaisuuteen osallistui noin 70 rauhanturvaajaa ja sidosryhmien edustajaa.

Liiton puheenjohtaja Jorma Ala-Sankila vetosi tervetulopuheessaan rauhanturvaajaveteraanien aseman puolesta. Hänen mukaansa olisi luontevaa päättää veteraanien erottelu, ja alkaa kutsua niin sotiemme veteraaneja kuin rauhanturvaajaveteraaneja yhtenäisesti veteraaneiksi.

Pääpöydän vieraat vilkkaassa keskustelussa
Pääpöydän vieraat vilkkaassa keskustelussa

Juhlapuheen pitänyt kansanedustaja Pekka Toveri toi esiin huolen kansallisen veteraaniperinteen ylläpidosta nyt, kun sotasukupolvemme aika on vääjäämättä päättymässä. Rauhanturvaajavete raaneilla on toivottavasti jatkossa intoa ja motivaatiota ylläpitää veteraanien perintöä. Suomessa on myös osattava ennakoida mahdollisten Nato-operaatioiden vaikutukset veteraanityölle.

Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Jorma Ala-Sankila
Rauhanturvaajaliiton puheenjohtaja Jorma Ala-Sankila

Kenraali Gustav Hägglund kiitti Rauhanturvaajaliittoa tuloksekkaasta edunvalvontatyöstä. Lisäksi hän luovutti liitolle säilytettäväksi Libanonin presidentiltä rauhanturvatehtävissään saamansa korkean kunniamerkin.