Uusi tunnus muistuttaa sota-ajan naisten merkityksestä ja siitä, että heitäkin autetaan keräyksen tuotoilla.
[br]
[br]
Sotiemme Naiset -tunnuksen tarkoituksena on nostaa naiset veteraanien rinnalle ansioistaan kotirintamalla. Tunnusta käytetään Sotiemme Veteraanit – kokarditunnuksen kanssa.
-Tunnusten rinnakkainen käyttö symboloi sitä, että Sotiemme Veteraanit -keräyksen tuotto suunnataan veteraanien, heidän puolisoidensa, leskien ja sotaleskien hyväksi, Sotiemme Veteraanit -keräyksen varainhankinnan päällikkö Pia Mikkonen kertoo.
-Sotiemme Veteraanit -keräyksellä autetaan veteraaneja ja sotiemme naisia niin kauan kuin he apua tarvitsevat. Tuen saajien korkea ikä tuo mukanaan monia uusia menoja, hän muistuttaa.
-Iso osa sotiemme naisista on tehnyt työuran kotona ja he ovat jääneet työeläkkeiden ulkopuolelle. Varsinkin leskeksi jäätyään heidän taloudellinen tilanteensa on vaikea, kun he yrittävät selvitä takuueläkkeen turvin, huomauttaa myös Sotiemme Veteraanit -keräyksen puheenjohtaja Matti Niemi.
[br]
[br]
Tarina verestä, hiestä ja kyynelistä
Lahden veteraanimajalla julkaistun tunnuksen ja tarinan on suunnitellut ARMI Creatives.
-Kun tunnuksen suunnittelua ehdotettiin meille, tartuimme työhön empimättä, täydellä sydämellä. On arvokas ja hieno teko nostaa sotiemme naiset veteraanien rinnalle, toteavat AD Minna Lavola ja copywriter Laura Pennanen.
[br]
[br]
-Naiset olivat merkittävässä roolissa sodan ja Suomen jälleenrakentamisen aikana. Nyt viimeistään on aika muistaa heitä. Sota-ajan naiset kannattelivat koko yhteiskuntaa ja tekivät raskaat työt sekä tehtaissa että maatiloilla. Sodan jälkeen he hoitivat lapset ja kannattelivat perheitä, Mikkonen sanoo.
Moni on kuullut yhä vieläkin painajaisissaan huutavista veteraaneista, mutta monesti unohdetaan, että sotien jälkeen veteraanien puolisot olivat käytännössä ainoa vertaistuki ja jälkihoito, mitä sodan traumatisoimilla miehillä oli tukenaan. Moni heistä on käynyt veteraaninsa rinnalla sotaa näihin päiviin saakka.
-Tunnus rakentuu nauhasta kukkamaiseksi ja se on somistettu kyynelillä. Sen muotokieli noudattaa nykyistä Sotiemme Veteraanit -tunnusta. Kukka ilmentää naisellisuutta, pisarat niin verta, hikeä kuin kyyneliä – niin surun kuin kenties ilonkin. Hento ruusukulta värinä on äidillinen ja seesteinen, kun taas metallinen väri symboloi vahvuutta ja sitkeyttä, joita sodassa tarvittiin, hän jatkaa.
Uusi tunnus tulee myyntiin vuoden 2020 aikana ja sen suojelija julkistetaan itsenäisyyspäivänä 6.12.2019.
[br]