Kansankunnan muistisairauden torjuntaa

Kansankunnan muistisairauden torjuntaa

Lappeenrannassa järjestettiin koronarajoitteista johtuneen tauon jälkeen 21.5.2023 tuntemattomaksi jääneiden Venäjältä löydettyjen suomalaisten sankarivainajien hautaamis- ja muistotilaisuus. Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys ja sen pj. Pertti Suominen onnistuvat jälleen järjestämään arvokkuudessaan sotilaallisen karun ja kauniin muistotilaisuuden.

Sankarivainajien hauta seppelöitynä
Sankarivainajien hauta seppelöitynä

Tällä kertaa haudattiin 48 sankarivainajaa. Heidät oli löytänyt venäläinen ”Karjalan valli”-yhdistys, sillä tällä haavaa suomalaiset vapaaehtoisetsijät eivät voi toteuttaa etsintöjä Venäjällä. Iso osa sankarivainajista oli löytynyt Taipaleen lohkolta Talvisodan rankoilta taistelupaikoilta.

Järjestöjen lippulinna
Järjestöjen lippulinna

Mikkelin piispa Seppo Häkkisen mukaan kansakunta on muistisairas, ellei se muista ja vaali menneisyyttään. Kansa ei silloin tiedä mistä se tulee, missä se on ja minne se menee. Kaatuneiden muistopäivä on tässä mielessä erittäin tärkeä osa kansallista muistiamme ja siten selviytymistämme erityisesti näinä aikoina, kun sota jälleen runtelee Eurooppaa.

SMVYn PJ Pertti Suominen (oik) avaa kutsuvierastilaisuutta piispa Seppo Huovisen ja kansliapäällikkö Esa Pulkkisen kuunnellessa
SMVYn PJ Pertti Suominen (oik) avaa kutsuvierastilaisuutta piispa Seppo Häkkisen ja kansliapäällikkö Esa Pulkkisen kuunnellessa

Puolustusministeriön kansliapäällikkö Esa Pulkkinen yhdisti Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen työn tärkeäksi osaksi ministeriölle kaavailtua vastuuroolia veteraaniperinnetyön ohjaamisessa. Kaiken kaikkiaan tilaisuudesta huokui yhteinen halu jatkaa sankarivainajiemme eteen tehtävää työtä.