Pohjois-Karjalasta kajahti

Pohjois-Karjalasta kajahti

Pohjois-Karjalan Sotaveteraanipiiri ja Pohjois-Karjalan Lottaperinneyhdistys järjestivät 12.6.2022 yhteisen ”toimintansa päättämisjuhlan” Joensuussa ortodoksisella seurakuntasalilla.

Seppelpartion lähetti rovasti Juhani Sainio

Kuten niin usein aiemminkin, Pohjois-Karjala näytti jälleen mallia meille muille. Musiikkipainotteinen ohjelma oli suunniteltu pieteetillä, ja veteraanit saivat heille kuuluvan kunniakansalaisten roolin. Tilaisuus taltioitiin, ja linkki videoon välitetään aikanaan Sotaveteraaniliiton kotisivuilla.

 

Puheenjohtajat Erkki Heikkinen ja Jyrki Huusko jakamassa huomionosoituksia

Perinneyhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Huusko luetteli juhlapuheessaan Tilastokeskuksesta hankitun pitkän ja komean listan asioista, joissa Suomi ja me suomalaiset olemme maailman parhaita tai parhaiden joukossa – esimerkiksi maailman onnellisin kansa.

Joensuussa korostui kirjaimellisesti vastuunvaihto, kun Sotaveteraaniliiton ja Lottaperinneyhdistyksen liput luovutettiin seuraajaorganisaatioille.  On meidän vuoromme ylläpitää veteraani arvokasta perinnettä.

Veteraanisukupolven työllä on merkittävä vaikutus meidän tämän päivän hyvinvoinnillemme. Heidän perintönänsä meillä on vakaa, vauras ja vankka yhteiskunta, jonka päälle voi rakentaa onnellisuuden ja hyvinvoinnin elementtejä. Sitä perinnettä on syytä vaalia!