Lohjan Seudun Sotaveteraaniyhdistys 60 vuotta

Lohjan Seudun Sotaveteraaniyhdistys 60 vuotta

Lohjalla perinteikkäässä Åsvallan seurantalossa järjestettiin Lohjan Seudun Sotaveteraaniyhdistyksen 60-vuotis juhla 14.3.2023. Varsinainen merkkipäivä oli jo kolme vuotta aiemmin 30.4.2020, mutta korona ja muut syyt siirsivät tilaisuuden järjestämistä.

Veteraanityön työmyyrät vas. Lohjan seudun Sotaveteraaniyhdistyksen pj. Arto Heikkilä, kesk. Rintamaveteraaniosaston pj. Reijo Siltasaari ja oik. Sotainvalidiosaston pj. Olavi Leikola.

Sali oli täynnä juhlaväkeä. Myös puolenkymmentä kunniakansalaistamme oli päässyt mukaan juhlaan. Yhdistyksen puheenjohtaja Arto Heikkilä kertasi aluksi veteraanityön tapahtumia Lohjan seudulla viimeisen 10 vuoden aikana. Yhdistys on hoitanut moninaisia tehtäviään pieteetillä sotasukupolven ansaitseman arvon mukaisesti. Kuten muuallakin Suomessa, veteraanityö on Lohjalla siirtymässä perinneyhdistyksen vastuulle. Yhdistys suunnittelee kuitenkin jatkavansa toimintaansa ainakin vuoden 2024 ajan.

Juhlassa oli merkillepantavaa paikallisten veteraaniorganisaatioiden hyvä yhteishenki ja yksituumaisuus. Rintamaveteraaniosaston pj:n Reijo Siltasaaren ja Sotainvalidien Veljesliiton osaston pj:n Olavi Leikolan sanoista huokui aito kiitos Lohjan Seudun Sotaveteraaniyhdistykselle. Veteraanityö koetaan yhteiseksi asiaksi.

Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Sakari Martimo kiitti Sotaveteraaniyhdistystä sen tekemästä pitkästä ja ansiokkaasta päivätyöstä. Veteraaniliittojen tehtävät ollaan siirtämässä hallitusti Tammenlehvän Perinneliitolle, joka tulee jatkamaan niin tukityötä kuin perinnetyötä. Organisaatiomuutos aiheuttaa ymmärrettävästi tiettyä haikeuden tunnetta, mutta nyt on tärkeää toimia niin, että tehtävät ja yhdistyksen jäsenet siirtyvät perinneyhdistyksille kitkatta. Veteraanityö nimittäin jatkuu!