Alkanut vuosi tuo mukanaan muutoksia veteraanityöhön

Alkanut vuosi tuo mukanaan muutoksia veteraanityöhön

Hyvää alkanutta vuotta kaikille. Veteraanityö jatkuu uudella organisaatiolla Hämeessä ja Ruotsissa.

Veteraanityön rakennemuutos etenee siis konkreettisesti. Vuoden vaihteessa 2021 – 2022 Hämeenlinnan seudun ja Lounais-Hämeen alueelliset perinneyhdistykset ottivat vastuulleen myös alueidensa veteraanien sekä heidän puolisoidensa ja leskiensä tukityön. Vastaavasti Kanta-Hämeen Sotaveteraaniyhdistys purkautui päättäen pitkän ja ansiokkaan toimintansa veteraanien eteen.

Yksitäisen veteraanin kannalta tukityön muodot ja tavat säilyvät ennallaan. Käytännön muutokset ovat pieniä, kuten esimerkiksi henkilökohtaisten tukianomusten postiosoite muuttuu. Lisätietoa antavat seppo.kopra@gmail.com /Hämeenlinnan seutu ja jouko.haonpera@gmail.com /Lounais-Hämeen alue.

Myös Ruotsin Sotaveteraanipiiri purkautui vuoden vaihteessa. Ruotsissa asuvien suomalaisten veteraanien ja muiden sotaveteraanipiriin jäsenten asioita hoidetaan 1.1.2022 alkaen Helsingin Seudun Sotaveteraanipiristä. Lisätietoja annetaan osoitteessa toiminnanjohtaja.hssvp@kolumbus.fi

Ruotsin Sotaveteraanipiirin viimeinen toiminnanjohtaja Pirkko Sinkkonen jatkaa toimintaa avustamalla Helsingin piiriä erityisesti tukityön toteuttamisessa. Ruotsissa on lisäksi vireillä maan kattavan veteraaniperinneyhdistyksen perustaminen.

Vastaavat veteraaniorganisaatioiden muutokset jatkuvat tulevien vuosien aikana siten, että arviolta vuonna 2024 veteraanityön kokonaisvastuut on siirretty alueellisille perinneyhdistyksille. Rakennemuutos toteutuu paikallisella ja alueellisella tasolla tuttujen ja turvallisten nykytoimijoiden työnä, mikä varmentaa veteraanityön tärkeää johtotähteä: ”Veteraania ei jätetä.”