Hyväntekijöitä tarvitaan lisää

Hyväntekijöitä tarvitaan lisää

Tämän vuoden alusta ovat pääkaupunkiseudun sotaveteraanit, puolisot ja lesket saaneet nauttia tuntemattoman hyväntekijän uskomattomista tempauksista; on tullut kutsuja erilaisiin urheilutapahtumiin, päivällistarjoiluja ja paljon muuta. Hyväntekijän tunnistaa valkoisesta parrasta ja ”Brother Christmas” -taiteilijanimestä.

Valkoisen parran ja Brother Christmas -nimen takaa paljastuu 34-vuotias nuori mies. Hän kuvaa itseään ” kahden lapsen pullantuoksuiseksi mieheksi Tuusulasta”. Brother Christmasin ohjenuorana on saada ihmiset puhumisen sijaan tekemään asioita toisten hyväksi.

Täällä voivotellaan paljon, mutta asioille ei tehdä mitään. Se ei vaadi ihan hirveästi, jos käy vaikka vanhustentalossa. Oikeiden kanavien löytäminen on todella tärkeää. Avun on mentävä sille, joka sitä oikeasti tarvitsee, sanoo Brother Christmas. Hän korostaa, että unelmia hän ei voisi toteuttaa ilman apujoukkoja. Tulokset syntyvät yhdessä tekemisestä.

Hänen yhtenä kohderyhmänään ovat sotaveteraanit, heidän puolisonsa ja leskensä. Brother Christmas on järjestänyt lukemattomia virkistys- ja viihdytystilaisuuksia. Lisäksi hänen toimenpiteillään on tuettu veteraaniemme kotona asumista.

Tänä vuonna Brother Christmas on järjestänyt mm:

– 12 veteraanille ja puolisoille jääkiekkoillan yksityisaitiossa päivällisineen
– 2 veteraanille nyrkkeilytapahtumaan Ringside-tapahtuman päivällisineen
– Oulunkylän Sotaveteraanitalon ja Kettutien palvelutalon (Sotaveteraanipiirin) asukkaille kahdesti parturi- kampaajapäivän
– ruokakasseja lukemattomille veteraaneille
– 10 veteraanille Nuuksioon unohtumattoman leiritapahtuman (nuotiokahvit, loimulohta ym. sekä kevyen ”maastomarssin”)
– veteraanipariskunnan omakotitalon kiviportaiden ”Turvapäivityksen”
– teatterilippuja veteraaneille ja puolisoille päivällisineen
– 6 veteraanipariskunnalle päivällisen huippuravintolassa ”pitkän kaavan mukaan”
– Kettutien palvelutalon asukkaille 100 ilmaista hierontakertaa

Brother Christmas halusi myös yllättää kesällä veteraanipariskunnan Lontoon matkalla Wimbledonin tennistapahtumaan. Sairastapauksen vuoksi matka muuttui toisen veteraanin ja hänen tyttärensä toivematkaksi.

Rauno Loukkola
Kirjoittaja on Helsingin seudun Sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja

Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen luovutti 11.10.2016 Sotaveteraaniliiton ansiomitalin Brother Christmas, Ari Koposelle.
Brother Christmas vastaanottamassa Sotaveteraaniliiton ansiomitalia puheenjohtaja Erkki Heikkiseltä 11.10.2016.