Isänmaallisimmat isänpäivälahjavinkit

Isänmaallisimmat isänpäivälahjavinkit

Isänpäivään ei ole enää montaakaan viikkoa, ja monessa taloudessa mietitään tällä hetkellä varmasti kuumeisesti, että millä sitä isää  tänä vuonna ilahduttaisi. Koska sukat, bokserit ja partavedet eivät isältä varmasti tule loppumaan, on tässä jotain ihan muuta.

Meidän valitsemamme isänmaallisimmat isänpäivälahjavinkit, olkaa hyvä! Nappaa tästä suosikkisi… tai jätä tämä sivu vaivihkaa auki läppäriin siihen keittiön pöydälle perheenjäsenten löydettäväksi.

[br]

[br]

1. Aikaansa seuraavalle isälle

Sotaveteraanilehden vuosikerta ilahduttaa isää joka toinen kuukausi ilmestyvällä veteraanityön uutiset, sotahistorian erikoisuudet ja veteraaniperinteen helmet yksiin kansiin kokoavalla lukupaketilla. Eikä hintaakaan ole kuin 15 €!

Tilaukset: riina.lillfors@sotaveteraaniliitto.fi

[br]

2. Perinteiden päälle ymmärtävälle isälle

Perinteikkäämpiä pulloja saa hakea.

Jatkosodan aikana rintamamiesten rajoitettuun juhlakäyttöön luotu Puolustuslaitos Leikattua Konjakkia palasi viime vuonna markkinoille Puolustuslaitos Leikattua -nimellä.

Tuntemattomasta Sotilaastakin tutun sodanaikaisen juoman nykyaikaistettu sekoitus on konjakkia ja vodkaa. Puolustuslaitos-alkoholituotteet esiteltiin alun perin vuonna 1942 juhlistamaan ylipäällikkö C.G.E Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäivää kesäkuun 4. päivänä.

Mannerheim oli asettanut merkkipäivänsä kunnioittamisen yhdeksi vaatimukseksi, että jokaiselle täysi-ikäiselle rintamamiehelle oli tarjottava arkipäivän ruokailua parempi ateria ja virallisen annoksen kokoinen syntymäpäiväryyppy.

[br]

Marskin ryyppy on puolestaan ylipäällikön adjutantin kehittämä sekoitus, joka sai alkunsa Mannerheimin pyydettyä häntä tekemään jotain, jolla saisi peitettyä  sulfiittispriistä tehdyn sodanaikaisen huonolaatuisen vodkan, ns. tikkuviinan, maun. Näin tehtiin lisäämällä halpaan viinaan kalliimpia aineita.  Siitä Aidosta Oikeasta Reseptistä on kiistelty jo melkein puoli vuosisataa: käytetyt ainekset ja niiden määrä vaihtelevat lähteistä riippuen.

Tärkeää kuitenkin on, että

a) juoma tarjoillaan jääkylmänä

b) sitä kaadetaan lasissa piripintaan ja

c) se juodaan läikyttämättä.

[br]

Leikattua 0,5 l 16,50 €, Marskin ryyppy 0,5 l 21,50 €

Tiedustelut ja tilaukset: Alko

[br]

[br]

3. Laatutietoiselle isälle

No mihinkäs sen Marskin Ryypyn (piripintaan) kaataisi, ellei juurikin sille tehtyyn lasiin. Näillä tyylikkäästi kaiverretuilla laseilla nostaa toki myös aamuisen tyrnishotin ihan uudelle tasolle.

PS. Lasien lahjarasian sisältä löydät myös reseptin siihen oikeaoppiseen Marskin ryyppyyn…!

Marskin Ryyppylasit, 19 €/ pari

Tiedustelut: Mikkelin Päämajamuseo

[br]

4. Tyylitietoiselle isälle

Mustasta nahasta valmistettu ja leijonakoristeisella kultasoljella varustettu laatuvyö on yhtä tyylikäs kuin se on käytännöllinen. Oiva valinta arkeen ja juhlaan. Kokoja löytyy muuten vähän isommallekin herrasmiehelle.

Nahkavyö leijonasoljella 30 €

Tiedustelut ja tilaukset: Reserviläisliitto

[br]

5. Avainasemassa olevalle isälle

Tässä omaperäisessä avaimenperässä kulkevat niin kodin-, polkupyörän-, asuntovaunun kuin auton avaimet. Kätevällä klipsulla sen saa kiinnitettyä vyölenkkiin tai laukun sisälle, jotta ne myös pysyvät tallessa.

Yhdistettynä merkitsevään katseeseen avaimenperän vilautus toiminee tarvittaessa myös epäsuotavan vävykandidaatin ruotuun saamiseen.

Luotiavaimenperä 13 €

Tiedustelut ja tilaukset: Hangon Rintamamuseo

[br]

[br]

6. Omaa taloaan tai kesämökkiään isännöivälle isälle

Isännänviiri tekee kunniaa sinivalkoiselle Suomelle ja osoittaa, että kotona ollaan. Sotaveteraaniliiton logo tekee myös ohikulkijoille selväksi, että täällä tunnetaan ja arvostetaan oikeita asioita. Oli lipputankosi sitten 8- tai 10-metrinen, löytyy meiltä siihen viiri.

Sotaveteraaniliiton logolla varustettu isännänviiri (koosta riippuen): 60/70 €

Tiedustelut ja tilaukset: Sotaveteraaniliiton verkkokauppa

[br]

7. Lukevalle isälle

”Lukeminen kannattaa aina”, opetti Jörn Donner ja tässä on siihen heti kolme vinkkiä.

Sotahistoriassa jo sisällä olevalle toimii Tulimyrsky Kollaalla, joka kertoo rautjärveläismiesten sotapolusta kovissa paikoissa ja kovassa seurassa. Sujuvasti etenevää tekstiä, valokuvia, tilastoja, karttoja ja rintamalta lähetettyjä kirjeitä yhdistelevä, kattava teos. Kollaa kesti ja niin kestää tämä kirjakin.

Tulimyrsky Kollaalla: 30 €

Lisätietoa ja tilaukset: Kirjan verkkokauppa

[br]

Sotahistoriakiinnostuksen synnyttämiseen taas on omiaan Sotaveteraanilehden kiinnostavimmista artikkeleista koottu Selviytymistarina – Suomi 1939-1945. Sotavuosiamme eri kanteilta tarkasteleva teos tarjoilee sotahistoriaa sopivan kokoisina paloina, joista löytyy takuulla jokaiselle jotain – desanteista viihdytysjoukkoihin.

Selviytymistarina – Suomi 1939-1945: 30 €

Lisätietoa ja tilaukset: Sotaveteraaniliiton verkkokauppa

[br]

Ne, jotka luulevat jo lukeneensa sodasta kaiken, todistaa vääräksi Väärin haudattu sotamies. Rintamalla kuultuja ja koettuja ”kummitustarinoita” sekä selittämättömiä kohtaamisia luotaava teos pitää otteessaan loppuun saakka, jonka jälkeenkin takaraivoon jää kytemään hyytävä kysymys: voisivatko tarinat sittenkin olla totta…?

PS. Saatavilla myös e- ja äänikirjana.

Väärin haudattu sotamies: 31 €

Lisätietoa ja tilaukset: Atena-kustannus

[br]

[br]

8. Käsistään kätevälle isälle

Tässä on työkalu, joka on äärimmissä olosuhteissa testattu ja toimivaksi todettu: nämä ovat nimittäin peräisin toisesta maailmansodasta. Kätevän kokonsa ansiosta lapio kulkee mukana auton takakontissa vaikka niitä ennalta-arvaamattomia hetkiä varten, kun talvi yllättää autoilijat.

Vertaansa vailla oleva tilaisuus ostaa pala historiaa omaksesi JA pitää huoli siitä, ettei sitä tulla unohtamaan vastaisuudessakaan: myyntituotoilla autetaan pitämään Hangon Rintamamuseota pystyssä.

Toisen maailmansodan aikainen lapio: 25 €

Tiedustelut ja tilaukset: Hangon Rintamamuseo

[br]

[br]

9. Kiireiselle ja tärkeälle isälle

Sotaveteraaniliiton logolla varustettu taskukalenteri pitää huolen siitä, etteivät taloyhtiön kokoukset, kössikerhot, jalkapallo-ottelut ja palaverit pääse unohtumaan ilman pelkoa ohjelmistopäivityksen myötä kadonneesta elämänhallinnasta.

Vain 6 euron hintaan saat kaiken kalenterilta odotettavan (päivät, viikot, kuukaudet) lisäksi myös tietoa liiton toiminnasta, Suomen sotahistorian pähkinänkuoressa sekä vapaa-ajan kalastajan otollisimmat päivät.

Tiedätkö vaikka, kuinka monta Talvisodassa haavoittui? Tämän kalenterin omistajana tiedät.

Sotaveteraaniliiton taskukalenteri 2019: 6 €

Tilaukset: Sotaveteraaniliiton verkkokauppa

[br]

10. Vastuulliselle isälle

Mitä vähemmän muovipusseja maailmassa on, sitä vähemmän niitä päätyy kalavesiä kuormittamaan. Tämä jämäkkä kassi kulkee mukana kauppareissulta kuntosalille oli sää mikä tahansa, sillä materiaali on Puolustusvoimista peräisin olevaa sadekangasta. Maastokuosi, ympäristöystävällisyys ja alkuperä (valmistettu Suomessa) kertovat, että tässä menee mies, jolla on arvot kohdillaan.

Ihan erityisen ilahduttavan lahjasta tietty saa, kun siihen pakkaa vielä Soteveteraanilehden vuosikerran, Marskin Ryypyn ja sille lasit, leijonasolkisen nahkavyön, luodista tehdyn avaimenperän, isännänviirin, sotahistoriallista kirjallisuutta, ihaoikeasta sodasta peräisin olevan lapion ja ensi vuoden taskukalenterin.

Jämä M05-kestokassi: 4,99 €

Lisätietoa ja tilaukset: Varusteleka

[br]

+ Isälle, jolla on jo kaikkea

Sotahistoriaa sieltä eriskummallisimmasta päästä. Näihin tulitikkuaskilajitelmiin on koottu kaikki 191 Mannerheim-ristin ritaria. Näin kynttilöidenpolton kuumimpana kautena nämä ovat vielä tarpeellisiakin. Toinen asia on sitten se, raaskiiko niitä käyttää.

Näitä voi tilata liikkeen verkkokaupasta myös ulkomailla asuvia isiä ilahduttamaan, jolloin tosin postin ja tullin turvallisuussäännösten mukaisesti askit tyhjennetään tulitikuista.

Mannerheim-ristin ritarit – tulitikkuaskilajitelma: 15 €

Tiedustelut ja tilaukset: Ruslania

[br]

[br]

++ Jos hinnalla ei ole väliä

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi suomalaista osaamista terävimmillään edustava Marttiini toi markkinoille rajoitetun erän (27 kpl) Suomi 100 Juhlapuukkoa. Puukkoa valmistettiin vain juhlavuoden ajan ja jokainen puukko on numeroitu.

Puukon kahva on suomalaista visakoivua, terä ruostumatonta (ja mm. huippukokkiveitsien käyttämää) damascusterästä. Koko komeuden kruunaavat 14. karaatin kultavaletut helat, joista kahvan päätyhelaa koristaa Suomen lippu.

Toimitetaan puisessa lahjalaatikossa ja satiinipussissa.

Suomi 100 Juhlapuukko kultaheloin: 7990 €

Tiedustelut: Marttiini