Kaatuneiden muistosäätiön vuotuiset veteraanipalkinnot jaettiin poikkeusoloissa

Kaatuneiden muistosäätiön vuotuiset veteraanipalkinnot jaettiin poikkeusoloissa

Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlan yhteydessä on perinteisesti jaettu myös Kaatuneiden muistosäätiön hallituksen vuotuiset veteraanipalkinnot. Tänä vuonna jo 12. kertaa jaettavalla tunnustuksella osoitetaan kiitollisuutta veteraanien, heidän puolisoidensa sekä leskien eteen tehdystä pitkästä ja ansiokkaasta tai muuten merkittävästä panoksesta veteraaniperinteen säilyttämiseen ja edistämiseen.

Tämän vuoden veteraanipäivän pääjuhlan peruunnuttua vallitsevan koronatilanteen vuoksi, jouduttiin myös veteraanipalkinnon luovutus kullekin neljälle vastaanottajalleen järjestämään poikkeuskeinoin ja Tammenlehvän Perinneliitto, joka on tästä vuodesta alkaen ottanut hoitaakseen huomionosoituksen käytännön järjestelyt, toimitti palkinnot kunniakirjoineen jokaiselle henkilökohtaisesti.

Veteraanityöstä palkittiin Pauli Tyyvi Kauhavan Sotainvalideista, joka on yli 20 vuoden ollut aktiivisesti mukana niin paikallisessa sotainvalidi- Lions, kuin reserviläistoiminnassa ja sen kautta myös erilaisissa veteraanikeräyksissä. Veteraanityöstä palkittiin myös sotiemme veteraanien sekä heidän leskiensä hyväksi tekemässään vapaaehtoistyössä ansioitunut Aino Kälviäinen Imatran Rintamaveteraaneista.

Veteraanien perinnetyöstä palkittiin mm. Etelä-Saimaan lottien sekä paikallisen veteraanityön historiaa tallentanut Pertti Juhani Vuori Etelä-Karjalan Sotaveteraanipiiristä ja elämäntyöpalkinnon sai rajantakaisille taistelukentälle jääneitä sankarivainajia jo yli neljännesvuosisadan ajan etsinyt Ismo Mikkonen.

Palkintosumma veteraanityöstä ja veteraanien perinnetyöstä on 2 500 euroa, elämäntyöpalkinnon määrä on 3 500 euroa.

[br]

Veteraanipalkinnon saajat 2020: Pauli Tyyvi (vas.), Aino Kälviäinen, Pertti Juhani Vuori sekä Ismo Mikkonen

[br]