Kansallisen veteraanipäivän 27.4.2018 pääjuhla suorana YLE 1:llä

Kansallisen veteraanipäivän 27.4.2018 pääjuhla suorana YLE 1:llä

Kansallista veteraanipäivää vietetään perjantaina 27.4.2018.

Veteraanipäivää on vietetty Suomessa vuodesta 1987. Ensimmäistä veteraanipäivää vietettiin vuonna 1987 Lahdessa osana maan itsenäisyyden 70-vuotisjuhlavuotta. Lahti isännöi pääjuhlaa myös Suomi 100 -juhlavuonna.

Helsingissä kansallinen pääjuhla on järjestetty viimeksi vuonna 2007 Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuonna.

[br]

 

[br]

Tänä vuonna veteraanipäivä palaa Helsinkiin. Pääjuhla järjestetään Helsingissä Finlandia-talolla klo 14 alkaen.

Kutsuvieraille avoimessa juhlassa puhuvat pormestari Jan Vapaavuori, Puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg, Eduskunnan puhemies Paula Risikko, sotaveteraani Pentti Heinonen sekä Etu-Töölön lukion oppilas Katie Hanwell.

Etu-Töölön lukion nuoret ovat usean vuoden ajan osallistuneet kansallisen veteraanipäivän Helsingin tapahtumiin ja tänä vuonna he tekevät myös veteraaneille videotervehdyksiä, jotka esitetään juhlavieraille ennen pääjuhlan alkua.

Musiikista vastaavat Kaartin soittokunta, Sibelius-lukion kamarikuoro sekä lauluyhtye Wildcats. Juhlan juontaa Johanna Storck.

[br]

[br]

Yle kuvaa juhlan ja näyttää sen suorana lähetyksenä YLE TV 1 –kanavalla klo 14.00 – 15.15. Lähetys on myöhemmin katsottavissa myös YLE Areenassa.

Päivä alkaa klo 10 lipunnostolla, hartaudella ja seppeleenlaskulla Mannerheimin patsaalle, jonka jälkeen virallinen ohjelma jatkuu 10.20 Hietaniemen hautausmaalla, jossa seppeleet lasketaan Sankariristille sekä Mannerheimin haudalle. Tilaisuudessa on läsnä kenttäpiispa Pekka Särkiö, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuuli Kousa sekä veteraanien ja nuorten edustajia.

[br]

[br]

Yle on paikalla kuvaamassa näitäkin tapahtumia ja osaa näistä tullaan näyttämään myös klo 14 alkavan suoran lähetyksen alussa.

Jos et siis ole itse paikalla, muista liittyä seuraan suoran lähetyksen kautta! PS. Vinkkaathan asiasta myös lähipiirisi veteraaneille!

[br]