Mainilan lottakanttiinin vieraskirja ja muut sotahistoriaharrastajan tärpit Huutokauppa Helanderin huutokauppaan 27.11.2019

Mainilan lottakanttiinin vieraskirja ja muut sotahistoriaharrastajan tärpit Huutokauppa Helanderin huutokauppaan 27.11.2019

Helsingin Viikissä sijaitsevalla Huutokauppa Helanderilla   järjestetään vuosittain noin 30 salihuutokauppaa. Myyjiin kuuluu yksityishenkilöiden lisäksi viranomaisia, julkisia tahoja ja yhteisöjä.  Huutokauppaluetteloissa on usein sotahistoriaharrastajaa ja -keräilijää kiinnostavaa militariaa.

Seuraava salihuutokauppa pidetään keskiviikkona 27.11. ja nyt itsenäisyyspäivän ja Talvisodan syttymisen muistopäivän alla on myynnissä poikkeuksellisen kiinnostavaa materiaalia, vinkkaa markkinointikoordinaattori Minna Sirén.

Keräilijöiden (tai sellaiselle mieluista ja ainutlaatuista joululahjaa metsästävän…!) kannattaa siis ehdottomasti käydä vilkaisemassa valikoima.

Koko katalogin löydät täältä, seuraavaan olemme keränneen kiinnostavimmat tärpit.

[br]

[br]

Myynnissä on mm. Tukholmassa vuonna 1902 painettu Suomen sotalaitos-kirja (kohde 317). Mannerheim-keräilijää hemmotellaan Mannerheimin valokuvalla (kohde 313), Mannerheim-aiheisilla veistoksillaa (kohteet 265, 266, 268) sekä kohteella 269, josta löytyy muutakin kipsipatsaan lisäksi muutakin Mannerheim-keräilijää kiinnostavaa esineistöä.

[br]

Kohde 269

[br]

Sotahistoriasta ja kunniamerkeistä kiinnostuneen kannattaa vilkaista kunniamerkkejä ja sota-aikaisisa valokuvia rintamalta tarjoavat kohteet 326 sekä 323. Sodissa kaatuneen omaisille luovutettu sururisti sekä muuta asevelvollisuusajan esineistöä löytyy puolestaan kohteesta 341.

Suojeluskunta-aiheinen materiaali on Mannerheimin lisäksi toinen suomalaisten sotahistoriaharrastajien suosikkikohde ja aiheesta kiinnostuneen kannattaakin tsekata kohteet 319 ja 321.

[br]

Kohde 323

[br]

Myynnissä on myös lotta-aiheista esineistöä ja niiden joukosta löytyy koko huutokaupan helmikin.

Kipsinen lotta-patsas löytyy kohteesta 267 ja muuta lotta-aiheista materiaalia (hihamerkkejä, kahvikuppi, laulukirjoja sekä nenäliinoja) kohteesta 325.

Kohde 327 on Sirénin mukaan ihan erityisen mielenkiintoinen.

– Mainilan lottakanttiinissa ollut erään lotan vieraskirja sisältää useiden upseerien, kenraalien ja everstien kirjoituksia kuvineen. Kenraalimajurit Paavo Paalu, Väinö J. Oinonen,Jussi Sihvo sekä kahden Mannerheim-ristin ritari Aaro Pajari ovat näistä vain muutamia. On siellä yksi kirjoitus Joulupukiltakin, hän nauraa.

Kyseessä on Sirénin mukaan enemmän kuin vain uniikki kohde.

– Ennen kaikkea se vie meidät takaisin muistoihin, ja siihen kuinka tärkeää työtä Suomen lotat tekivät ja kuinka paljon he kohtasivat upeita ja rohkeita sotilaita. Tämä kohde on vain pieni palanen siitä ajasta, hän ihastelee.

[br]

Kohde 327

[br]

Huutokaupan näyttö pidetään Helanderin päärakennuksessa (Hernepellonkuja 8-10) tiistaina 26.11.2019 klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä keskiviikkona 27.11.2019 klo 12.00–13.00. Itse huutokauppa alkaa klo 13.

– Huutokauppaan voi osallistua myös omalla tietokoneella tai älypuhelimella reaaliajassa, missä tahansa ihminen onkaan, Helanderilta muistutetaan.

– Ennakkotarjouksia voi tehdä luettelon kautta verkossa jo nyt tai sitten voi jättää puhelintarjouksen.