#Nytonteidänvuoronne- kuntavaalikampanjassa veteraanit haastavat Suomen miehet puolustamaan demokratiaa

#Nytonteidänvuoronne- kuntavaalikampanjassa veteraanit haastavat Suomen miehet puolustamaan demokratiaa

Demokratian ja itsenäisen Suomen ydinajatus on aina ollut kansalaisten äänen tasapuolisessa kuuntelussa ja kunnioittamisessa.  Tilastokeskuksen tietojen ja Vaalitutkimus –konsortion mukaan täysi-ikäisten miesten äänestysaktiivisuus on kuitenkin ollut kuntavaaleissa naisten aktivisuutta alhaisempaa vuodesta 1984 lähtien.

Sosped säätiön Feeniks-hankkeen #Nytonteidänvuoronne- kampanja aikoo muuttaa tämän.  

[br]

 

[br]

Uusien sukupolvien vuoro puolustaa demokratiaa

 – Alhaisempi äänestysaktiivisuus liittyy sukupuolen lisäksi matalaan koulutusasteeseen, nuoreen ikään ja esimerkiksi työttömyyteen.  Lähestyvät kuntavaalit ovatkin demokratiamme kannalta hyvin tärkeät, koska koronapandemian ja nousevien työttömyyslukujen lisäksi demokratiaa on haastettu instituutiona maailmalla vuoden 2020 aikana poikkeuksellisen paljon, muistuttaa Feeniks-hankkeen hankepäällikkö Miikka Vuorinen 

 Nimensä sosiaalisessa mediassa pyörivä valtakunnallinen kampanja sai siinä esiintyviltä sotaveteraaneilta, jotka kampanjavideoissa ja muissa somesisällöissä muistuttavat, että nyt on meidän muiden vuoro tehdä osamme demokratian säilymiseksi.  

 Lisäksi ehdokkaat kautta maan ja puoluerajojen kertovat, miksi vaaleilla ja äänestämisellä on väliä.   

[br]

Sotaveteraaneista kampanjassa nähdään Ilmari Koppinen Salosta (vas.) sekä Hannes Tuovinen Nummelasta

[br]

Demokratiaa ei ole varaa ottaa itsestäänselvyytenä

Kampanjaa ovat Feeniksin kanssa toteuttamassa mm. Sotaveteraaniliitto ja Rauhanturvaajaliitto, joiden jäsenet ovat omakohtaisesti saaneet kokea, että demokratia on jotain, jota ei voi ottaa itsestäänselvyytenä.  

 – Veteraanimme jos ketkä tietävät, kuinka kova hinta Suomen demokratiasta on maksettu. Heidän sukupolvensa joutui sitä aikanaan puolustamaan ase kädessä rintamalla, nyt on seuraavien sukuolvien vuoro tehdä osansa demokratiasta huolehtimiseksi. Nyt sitä puolustetaan vaalikopeissa ja kynä kädessä, muistutetaan Sotaveteraaniliitosta.  

 – Demokratia on keskeinen vakaata yhteiskuntaa ja työtämme. Nämä ovat asioita, joita jäsenemme ovat olleet turvaamassa ympäri maailman. Liian monessa paikassa se on yhä jotain, josta ihmiset voivat vain haaveilla, kerrotaan Rauhanturvaajaliitosta kampanjaan osallistumisen taustoista.   

 Em. liittojen lisäksi mukana ovat Miessakit ry sekä Humak – korkeakoulun ja Into Kustannuksen Omakehu-hanke. 

Kampanjan Facebook-sivu löytyy täältä,  lisäksi sisältöä löytyy somen eri kanavista aihetunnisteella #Nytonteidänvuoronne. Muista jakaa – näin sinäkin olet osaltasi pitämässä huolta demokratiasta!

[br]