Sankarivainajien hakumatkan 2018 muistotilaisuus Viipurissa – video nyt kaikkien katsottavissa

Sankarivainajien hakumatkan 2018 muistotilaisuus Viipurissa – video nyt kaikkien katsottavissa

Tänä vuonna 20-vuotisjuhlaansa viettävä Sotavainajien muiston vaalimisyhdistys tekee nimensä mukaisesti työtä sodissa kaatuneiden muiston ylläpitämiseksi. Yksi konkreettisimpia ja koskettavimpia muotoja on rajan takana tehtävät; kadonneiden ja taistelumaastoon jääneiden kaatuneiden etsinnät.

Liki 10 000 rintamalle jääneestä on tähän mennessä pystytty tuomaan kotiin 1300 sotilaan jäänteet. Näistä 370 on pystytty luotettavasti tunnistamaan ja toimittamaan omaisilleen.  Viime vuonna kotiseurakuntansa multiin pääsi 14 tunnistettua vainajaa, tämän vuoden aikana omaisille on luovutettu 18 tunnistetun sankarivainajan jäännökset.

Joka syksy yhdistys matkaa Viipuriin noutamaan kotiin kesän etisnnöissä löytyneet vainajat, jotka kootaan odottamaan kotimatkaansa Pietarin ja Paavalin kirkkoon.

Ennen kotimatkan alkamista heille järjestetään kirkossa siunaustilaisuus.

Tämän vuoden hakumatka järjestettiin 15.-16.10., jolloin Suomeen tuotiin 39 suomalaissotilaan jäänteet. Venäläisvapaaehtoiset ovat etsinnöissä merkittävässä roolissa: kahta vainajaa lukuunottamatta olivat kaikki venäläisten etsintäryhmien löytämiä.

Sotavainajat siunattiin viimeiselle matkalleen 16.10. ja muistotilaisuus lähetettiin suorana lähetyksenä myös Sotaveteraaniliiton Facebook-sivulla.

Video on nyt julkaistu myös Youtube-kanavallamme.

[br]