Sävellyskilpailu ratkesi

Sävellyskilpailu ratkesi

Sotaveteraaniliiton sävellyskilpailu ratkesi

Suomen Sotaveteraaniliitto julkisti viime helmikuussa 60-vuotisjuhlavuoteensa liittyvän sävellyskilpailun Anna-Mari Kaskisen veteraanirunoon. Kilpailuun lähetettiin 120 ehdotusta. Kilpailun taso oli korkea.

Palkittaviksi tuomaristo valitsi

  1. palkinto Harri Luoma (Kuortane)
  2. palkinto Matti Kattainen (Tuusula)
  3. palkinto Hannu Virpi (Iisalmi)

Kunniamaininta myönnettiin seuraaville:

Erkki Viljakainen (Mikkeli)
André Aho (Helsinki)
Markku Viitasaari (Oulu)

Sävellyskilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi professori Reijo Pajamo ja jäseninä lehtori Erkki Pullinen, musiikin maisteri Iina Kivimäki ja viihdetaiteilija Tuija Saura.

Sävellyskilpailun tarkoituksena oli tuottaa sotaveteraaneista, miehistä ja naisista kertovia nykyaikaan soveltuvia sävellyksiä. Sanoituksessa painotettiin veteraanien kunnioitusta ja perinnettä, isänmaan rakkautta, uskoa tulevaisuuteen, positiivisuutta ja kansanomaisuutta.

Sotaveteraaniliitto julkaisi viime vuonna ensimmäisen juhlavuoteensa liittyvän sanoitus- ja sävellyskilpailun. Kilpailulla haettiin erityisesti nuorille sopivia sävelmiä. Kilpailijoiden ikä oli rajattu 35 vuoteen. Ensimmäisen kilpailun voitti Tuomo Tiitinen (Seinäjoki). Toiseksi sijoittunut Harri Luoma on jälkimmäisen sävellyskilpailun voittaja.

Sävellyskilpailujen kappaleita on kuultavissa Finlandia-talossa 22.10.2017 klo 15.00 pidettävässä konsertissa.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Markku Seppä
09 6126 2012

www.sotaveteraanit.fi

https://www.facebook.com/sotaveteraaniliitto/