Savonlinnan ja Enonkosken sotaveteraanit saavat ilmaisen pneumokokkirokotteen – Sosterin kotihoito rokottaa kotona asuvat alueen veteraanit

Savonlinnan ja Enonkosken sotaveteraanit saavat ilmaisen pneumokokkirokotteen – Sosterin kotihoito rokottaa kotona asuvat alueen veteraanit

Kaikki Suomessa asuvat, Suomen veteraanitunnuksen omaavat ovat oikeutettuja saamaan maksuttoman pneumokokkirokotuksen vakavia pneumokokkitauteja vastaan vuoden 2018 aikana.

Aloitteen sotaveteraaneille osoitetusta maksuttomasta rokotuksesta teki yksittäinen kansalainen ja sosiaali- ja terveysministeriö on esittänyt asiaan myönteisen kannan. Rokotteet lahjoittaa lääkeyritys Pfizer.

Savonlinnan ja Enonkosken alueen sotaveteraanit saavat rokotuksen Sosterista. Rokote suojaa pneumokokkibakteerilta, joka voi aiheuttaa keuhkokuumeen, aivokalvontulehduksen tai muun vakavan sairaalahoitoa vaativan sairauden.

– Pneumokokkibakteeri on merkittävä taudinaiheuttaja, joka voi pahimmillaan aiheuttaa keuhkokuumeen, aivokalvontulehduksen tai muun vakavan sairaalahoitoa vaativan sairauden. Nämä taudit ovat erityisen vaarallisia ikääntyneille. Korkea ikä myös lisää riskiä sairastua pneumokokkitauteihin, sillä ikä vaikuttaa vastustuskykyyn heikentävästi, tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä Sosterista sanoo.

[br]

Sosterin kotihoidon esimies Tarja Seppänen ja tartuntatautilääkäri Mirkaleena Erkkilä iloitsevat ilmaisista pneumokokkirokotteista sotaveteraaneille.

[br]

Sosterin kotihoidon työntekijät käyvät antamassa rokotteen veteraanin kotona

Savonlinnan ja Enonkosken alueella on yhteensä veteraaneja noin 100, osa heistä on hoivakodeissa. Iso osa heistä ei ole aiemmin saanut pneumokokkirokotetta. Niille kotona asuville sotaveteraaneille, joita ei ole vielä aiemmin rokotettu bakteeria vastaan, Sosterin kotihoito käy antamassa rokotteen. Näin tapahtuu, vaikka veteraanilla ei muuten kävisikään kotihoito. Samalla on mahdollista saada influenssarokote.

– Haluamme Sosterissa tarjota tämän mahdollisuuden arvostuksen osoituksena ja kädenojennuksena kaikille sotiemme veteraaneille nimenomaan heidän kotonaan, kotihoidon esimies Tarja Seppänen Sosterista kertoo.

Sosteri postittaa tällä viikolla kirjeen, jossa kerrotaan ilmaisesta rokotuksesta. Kirje postitetaan niille veteraaneille, jotka eivät ole tätä rokotetta aiemmin saaneet. Postitettavan kirjeen mukaisesti yhteydenotto veteraanilta kotihoitoon pyydetään 28.10.2018 mennessä. Veteraania kehotetaan kirjeessä soittamaan Sosterin kotihoitoon puhelinnumeroon 044 417 3974 tai 044 417 2962 ja sopimaan ajan kotona tapahtuvaan rokotusta varten.

– Rokottamaan koteihin on tarkoitus jalkautua marraskuun aikana. Hoivakodeissa asuvat rokotetaan hoivakodeissa, Seppänen sanoo.

Lisää tietoa löydät täältä.

[br]

Sosterin jäsenkunnista Sulkava ja Rantasalmi ovat ulkoistaneet perusterveydenhuollon, joten heidän rokottamiseen Sosteri ei osallistu. Yleinen influenssarokotusviikko on Sosterissa viikko 46.