Sininen hetki- konsertti kunnioittaa Talvisodan päättymispäivää

Sininen hetki- konsertti kunnioittaa Talvisodan päättymispäivää

Suomen Isovanhemmat ry on järjestänyt Temppeliaukion kirkossa ”Sininen hetki” konsertteja vuodesta 2003 alkaen. Talvisodan päättymispäivänä 13.3. klo 13.03 alkaen niitä on järjestetty vuodesta 2005.

Tänä vuonna konserttia juhlistavat oopperalaulajat Jorma Hynninen ja Johanna Tuomi. Tuore aviopari laulaa ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudulla duettona kaksi kappaletta: Oskar Merikannon sävelmän Onnelliset ja Viulunsoittaja katolla –musikaalista tutun kappaleen Mua rakastatko?

[br]

Konsertin tähtinä nähtään Jorma Hynninen sekä Johanna Tuomi (kuva: Savon Sanomat)

[br]

Lisäksi konsertissa esiintyvät Taru Jämsän johtama Los Pan Pan -steelband, kitarayhtye ”Kirvun Pojat” solisteinaan Petri Kuosa ja Jarno Ovaska, Alf Nybon pianolla säestämä sopraano Taru Jylhä-Aronius, Reino Pöyhiä (piano), Jari Sinkkonen (huilu), Merit Palas (viulu) sekä Jussi Siirala (piano).

Kuoroesityksiä on luvassa niin Henrik Lambergin johtamalta Helsingin Suomalaisen Klubin kuorolta kuin Sabrina Ljunbergin johtamalta Vaskivuoren lukion kamarikuorolta.

Konsertissa kuullaan myös Veteraanin iltahuuto, jonka laulavat yhdessä Jorma Hynninen ja ekaluokkalainen Anton Häkkinen Oulusta. Anton innostui kappaleesta jo nelivuotiaana kuullessaan veteraani Armas Ilvon laulavan sitä v. 2015 Linnan itsenäisyysjuhlissa. Viime itsenäisyyspäivänä hän itse sai laulaa sen sotaveteraani Kaarlo Maneliukselle (video esityksestä täällä).

[br]

(kuva: Kaleva)

[br]

Konsertin suojelija Tuomas Gerdt on Suomen viimeinen Mannerheim-ristin ritari

Tapaaminen liikutti siitä uutisoineet Kalevan lukijoita niin paljon, että se valittiin koko vuoden ilahduttavimmaksi jutuksi.

Tuttuun tapaan musiikillaan tunnelmaa luo Poliisisoittokunta johtajanaan Sami Ruusuvuori. Urku- ja pianosäestyksistä vastaa diplomiurkuri Tapio Tiitu.

Aarno Cronvallin juontaman konsertin suojelijana toimii viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt.

– Tämä konsertti, jonka toteutamme yhteistyökumppaneittemme tuella, on yksi tapa muistaa edellisten sukupolvien ponnisteluja selviytyä sotavuosien koettelemuksista sekä Suomen jälleenrakentamisesta nykyajan hyvinvointiin, idean isä, Suomen Isovanhemmat ry:n perustaja ja projektivastaava Pekka Leinonen kertoo.

– Niin kauan, kuin veteraaneja on, tulemme tekemään tätä työtä. Liput kannattaa ostaa ennakkoon, sillä joka vuosi kirkko on ollut ihan täynnä. Eikä nenäliinoja kannata unohtaa!

[br]

[br]