Sotaveteraaniliiton syksyn 2021 huomionosoitukset – palkituissa vaikuttajia Suomen huipulta somevaikuttajiin

Sotaveteraaniliiton syksyn 2021 huomionosoitukset – palkituissa vaikuttajia Suomen huipulta somevaikuttajiin

Suomen Sotaveteraaniliiton hallitus on myöntänyt syksyn 2021 huomionosoituksissaan Sotaveteraaniliiton ansiomitalin 22 henkilölle.

[br]

Keskellä kultainen ansioristi, reunoilla Sotaveteraaniliiton ansiomitaleja

[br]

Palkittujen joukossa ansioituneita laidasta laitaan

Sotaveteraaniliiton ansiomitali voidaan myöntää sotaveteraanityön päämäärien hyväksi kauan ja ansiokkaasti tai muutoin merkittävästi toimineelle henkilölle. Tämän syksyn saajien joukkoon kuuluvat mm. valtakunnallisten veteraanitapahtuminen suunnittelussa ja toteutuksessa ansioitunut tuotantopäällikkö Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen Valtioneuvoston kansliasta sekä veteraanikentän vahvana asiantuntijatukijana profiloitunut, Puolustusministeriössä palveleva everstiluutnantti Sami Roikonen.

Palkittujen joukossa on huomioitu myös kulttuurielämän vaikuttajia, kuten niin kansanedustajana kuin Yleisradion ja Suomen Elokuvasäätiön johdossa toiminut kulttuurineuvos Jouni Mykkänen, veteraaneihin, etenkin Mannerheim-ristin ritareihin ja Jatkosodassa Suomen armeijassa palvelleisiin virolaisvapaaehtoisiin eli Suomen-poikiin perehtynyt dokumenttitoimittaja Juha-Matti Martikainen sekä mm. Helsingissä nähtyjen veteraanipäivän juhlallisuuksien takaa löytyvä pitkä linjan tapahtumatuottaja Maarit Roschier.

Unohdettu ei ole myöskään uuden polven tekijöitä, joita edustavan sisällöntuottaja Jussi Luostarisen @jhlcolorizing-somekanaviinsa tuottama sisältö on herättänyt kymmenistä tuhansista ihmisistä koostuvan yleisön kiinnostuksen sotahistoriaan ja veteraaniperinteeseen.

Liitto luovuttaa ansiomitalejaan kaksi kertaa vuodessa. Kevään huomionosoitukset annetaan valtakunnallisen sotaveteraaniviikon tietämillä, syksyn ansiomerkit taas liiton vuosipäivän yhteydessä.

[br]

Kiitos työstä veteraanien hyväksi

Sotaveteraaniliiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen

Vallitseva koronatilanne  on näkynyt myös veteraanityössä, ja asettanut liiton edustaman väestönosan erityisen haavoittuvaiseen asemaan, muistutti liiton puheenjohtaja Erkki Heikkinen puheessaan.

–  Koemme velvollisuudeksemme seurata myös sitä, että kaikki veteraanit, puolisot ja lesket on rokotettu. Erityisesti kotona asuvat. Joukossamme on vielä noin 5000 veteraania, heidän keski-ikänsä on 95 vuotta.

On korvaamattoman arvokasta ja tärkeää, että veteraaniasialle löytyy puolestapuhujia myös aina uusista sukupolvista, hän huomautti.

–  Te olette näitä arvohenkilöitä. Te olette antaneet kasvonne, nimenne ja työpanoksenne sotaveteraanien elämänehtoon helpottamiseen. Teidän asenteilla ja sitoutumisella on saatu paljon hyvää aikaiseksi sotaveteraanien, puolisoiden ja leskien tukemiseksi. Tämä tilaisuus on järjestetty kiitosta varten. Halusimme kutsua teidät tänään vastaanottamaan veteraanien huomionosoituksen. Olen varma, että kaikki veteraanit yhtyvät kiitokseemme.

[br]

Tilaisuuteen paikalle päässeet palkitut: takarivissä Jussi Luostarinen (vas.), Juha-Matti Martikainen ja Sami Roikonen, eturivissä Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen (vas.) ja Maarit Roschier

[br]

Sotaveteraaniliiton ansiomitalin saajat:

Jouko Henttinen, kirkkoherra, Masku

Jarno Kuivala, toimistoaliupseeri, Turku

Hannu Kuusela, kaupunginjohtaja, Harjavalta

Mika Laakso, ketjujohtaja, Hollola

Tiina-Kaisa Laakso-Liukkonen, projektipäällikkö, Helsinki

Erkki Lehmus, toiminnanjohtaja, Raisio

Taru Leime, toimistosihteeri, Koski TL

Jouko Leppänen, lääkäri, Kouvola

Jussi Luostarinen, sisällöntuottaja, Helsinki

Juha-Matti Martikainen, dokumenttitoimittaja, Tampere

Katariina Martikainen, johdon assistentti, Hollola

Jouni Mykkänen, kulttuurineuvos, Espoo

Pasi Nieminen, diakoniajohtaja, Porvoo

Juhani Närkki, kiinteistövälittäjä, Iitti

Ahti Pohjonen, laatupäällikkö, Espoo

Katja Pukkila, lepokodin johtaja, Florida

Sami Roikonen, everstiluutnantti, Helsinki

Maarit Roschier, vastaava tuottaja, Helsinki

Seppo Seppänen, Porvoo

Ann-Sofie Silvennoinen, sosiaali- ja terveysjohtaja, Porvoo

Patrik Wackström, toimitusjohtaja, Porvoo

Merja Ylitalo, fysioterapeutti, Oulu