Sotaveteraaniliittoon uusi tiedottaja

Sotaveteraaniliittoon uusi tiedottaja

Suomen Sotaveteraaniliiton viestinnässä puhaltavat uudet tuulet, sillä marraskuun alusta Pasilan toimistolla aloitti uusi tiedottaja. Filosofian maisteri Ariela Säkkisen nimitys noteerattiin iltapäivälehdistöä myöten, sillä Iltasanomien aiheesta kirjoittama juttu paljasti, että uudella tiedottajalla on varsin monipuolinen tausta.

Helsingin yliopistosta valmistuneella; Suomen lisäksi myös Englannissa ja Israelissa opiskelleella Säkkisella on ruokamedian osaamisen lisäksi vahva järjestötausta. Sen puitteissa hän on työskennellyt myös Tunisiassa ja Palestiinalaisalueilla.

Hän on myös kirjoittanut ja kuvannut freelancerina  suomalaisiin lehtiin. Keväällä WSOY julkaisi hänen esikoiskirjansa Andalusian auringossa- kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin.

Tiedottajan tehtävien lisäksi Säkkinen on tehnyt viestintää ja hankekonsultointia järjestökentän lisäksi myös politiikassa.

Säkkinen on ensimmäinen tehtävää kokopäivätoimisesti hoitanut henkilö yli 15 vuoteen, joten tekemistä rittää.

– Ihan ensimmäisenä uudistuksen alle menivät liiton nettisivut, hän kertoo.

– Tarkoituksena on lisätä niin niiden selkeyttä kuin informatiivisuutta. Meidän on muistettava, että sivujemme käyttäjäkunta on jo ikäjakaumaltaan laaja ja sivuston tulee palvella jokaisen tarpeita ja kykyjä.

Seuraavaksi ovat vuorossa liiton sosiaalisen median kanavat.

– Niiden käytön aktivointinti, sisällön monipuolistaminen ja sitä kautta uusien yleisöjen tavoittaminen, hän summaa suunnitelmiaan.

Oman haasteensa veteraaniasioiden parissa työskentelyyn asettaa juuri tuo sukupolvikysymys. Veteraanipolven ikääntyessä ja vähentyessä on perinnetyöstä pian vastuussa sukupolvi, joka ei ole itse sotaa joutunut kokemaan.  Tämä ei kuitenkaan uutta tiedottajaa pelota.

– Niin sodasta, veteraaneista itsestään kuin tavasta, jolla veteraaniasiaa on Suomessa käsitelty löytyy varmasti uusiakin sukupolvia puhuttelevia kulmia ja lähestymistapoja, joiden tutkailuun meneillään oleva juhlavuosi antaa hyvän pohjan, hän uskoo.

– Kertoohan siitä jo uuden Tuntemattoman sotilaan herättämä mielenkiinto. Toivottavasti tämä vuosi on viimeistään onnistunut muistuttamaan siitä, että veteraaniasia on meidän kaikkien asia.