Sotiemme Veteraanit- yhteistyökumppanista JYPistä Euroopan mestari

Sotiemme Veteraanit- yhteistyökumppanista JYPistä Euroopan mestari

Ruotsissa tehtiin eilen historiaa, kun jyväskyläläinen JYP voitti jääkiekon Euroopan mestaruuden luvuin 2-0. Ratkaisupelissä sillä oli vastustajanaan finaalia isännöinyt Växjö Lakers. Nyt kolmatta kertaa pelatun CHL:n aikaisemmat mestaruudet ovat aikaisemmillä kerroilla menneet Ruotsiin.

Muille JYPin menestys saattoi tulla yllätyksenä, mutta ei Sotiemme Veteraanit- keräyksen Keski-Suomen piirille, missä usko joukkueeseen on vahva jo JYPin ja piirin yhteistyön kautta.

– JYPin toiminta Sotiemme Veteraanit- keräystä kohtaan on ollut esimerkillistä, kehuu Keski-Suomen keräyspiirin päällikkö Kari Kilpeläinen.

– Itsenäisyyspäivän alla he järjestivät Suomi100- juhlaottelun JYP- KalPa. Ottelu alkoi juhlavissa tunnelmissa Suomen lippujen saapuessa joukkueiden kapteenien käsissä jäälle Maamme- laulun ja Finlandia-hymnin kaikuessa.

[br]

Martti Mäkinen pudottaa JYP-KalPa- matsin ottelukiekon

[br]

Kapteenejakin isommat suosionosoitukset sai kuitenkin ottelukiekon pudottaja; vain vuoden isänmaata nuorempi jyväskyläläinen rintamaveteraani Martti Mäkinen.

– Martti otti yleisönsä ja sai hallissa aivan ennenkuulumattomat aplodit, Kilpeläinen myhäilee.

Ottelun jälkeen pelipaidat huutokaupattiin ja niiden tuotto 7100€ lahjoitettiin Sotiemme veteraanit- keräyksen Keski-Suomen piirille, jossa ne tullaan käyttämään paikallisesti veteraanien avustus- ja tukityöhön.

– Ehkäpä veteraaniemme osoittama sisu antoi JYPille entisestään voimia ja rohkeutta EM-koitokseen, Kilpeläinen iskee silmää.

– Toivottavasti sitä riittää vielä Suomen mestaruuteenkin saakka!

[br]

Lahjoituksen vastaanottivat Kari Kilpeläinen ja Matti Krats