VAAO:n opiskelijakunta muisti sotiemme veteraaneja

VAAO:n opiskelijakunta muisti sotiemme veteraaneja

Valkeakosken ammattiopiston VAAOn opiskelijat tekevät syksyisin perinteisesti ”taksvärkkiä”, jonka tuoton he lahjoittavat kulloinkin itse valitsemaansa kohteeseen. Suomen 100-vuotisjuhlavuotena opiskelijat valitsivat muistamisensa kohteeksi sotiemme veteraanit.

Kolmelle merkittävimmälle veteraanijärjestölle, Sotainvalidien Veljesliitolle, Sotaveteraaniliitolle ja Rintamaveteraaniliitolle myönnetty lahjoitus luovutettiin VAAOlla tiistaina 19.12. opiskelijakunnan puheenjohtajan Vilma Virolaisen johdolla.

Samalla ammattiopistoa ylläpitävä Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä luovutti joulutervehdyksiin varaamansa summan samaan hyvään tarkoitukseen.

Oppilaiden ja kuntakoulutusyhtymän lahjoitus oli yhteensä 1500€/ järjestö.

Tilaisuuden kunniavieraana oli sota-aikana Rajajääkäripataljoona 5:ssä palvellut valkeakoskelainen kaukopartioveteraani Fazlulla Fethulla eli Veka.

Pirteä 94-vuotias intoutui kertomaan sota-ajan ja sen jälkeisenkin ajan tapahtumista elävästi muistuttaen, miten arvokas ja puolustamisen arvoinen Suomen demokraattinen yhteiskunta on.

Veka myös valisti nuorempiaan terveyden ja pitkän iän salaisuuksista, joihin kuuluu avoin elämänasenne ja niin henkinen kuin fyysinen aktiivisuus.

Lisää mm. Rukajärvellä taistelleen Vekan juttuja löydät valkeakoskelaisnuorten kanavalta Youtubesta.

[br]

Kaukopartioveteraani Fazlulla Fethulla ja Valkeakosken-Sääksmäen Sotaveteraanit ry:n

puheenjohtaja Aulis Saarinen (eturivissä) ottivat lahjoituksen vastaan