Veteraaneilta arvokas perintö tuleville polville

Veteraaneilta arvokas perintö tuleville polville

Suomalaisten suurta kiitollisuutta veteraaneja ja veteraanisukupolvea kohtaan korosti kenraalimajuri evp. Veli-Pekka Parkatti puhuessaan Uudenmaan veteraanien kirkkopäivässä lauantaina 3.9. Riihimäellä.

”Ymmärrämme ketjun, joka ulottuu nykypäivästä 70 vuotta taaksepäin. Siihen mahtuu isänmaamme pelastaminen, taloudellisen vaurauden rakentaminen ja hyvinvointiyhteiskunnan luominen. Tämä on arvokas perintö, joka meidän on huolehdittava eteenpäin tuleville sukupolville.”

Luottamus puolustusvoimiin on Suomessa suurempi kuin missään muussa Euroopan maassa. Kenraalimajuri Parkatin mukaan luottamus rakentuu veteraanien teoille ja työlle, sukupolvelta toiselle periytyneelle isänmaallisuudelle.

Suomalainen sotilas oli lähimmäisenrakkauden asialla valmistautuessaan puolustamaan isänmaataan ja lähimmäisiään, sanoi saarnassaan kenttäpiispa Pekka Särkiö.

 Tekstiin on lainattu Aamupostissa 5.9.2016 julkaistua Olavi Saarisen artikkelia.

 

kirkkopaiva2016-15kirkkopaiva2016-28

kirkkopaiva2016-43kirkkopaiva2016-61

Veteraanien yhteisiä kirkkopäiviä vietetään tänäkin vuonna useita kymmeniä ympäri maan. Viime vuosina kirkkopäivien vietossa on siirrytty pienempiin paikallisiin tilaisuuksiin, jotta mahdollisimman moni veteraani voisi niihin osallistua pitkän välimatkan estämättä. Päiväjuhlan ja jumalanpalveluksen lisäksi tarjolla on yleensä lounas ja kirkkokahvit. Kuten kaikissa yhteisissä tilaisuuksissa, tärkeää on myös veteraaniveljien ja –siskojen tapaaminen. Kuvat Uudenmaan veteraanien kirkkopäivältä Riihimäeltä 3.9.2016, kuvaaja Jouko Kaivonurmi