Veteraanien perintöä välitetään kutsunnoissa

Veteraanien perintöä välitetään kutsunnoissa

Veteraanien keski-ikä on jo yli 91 vuotta, ja he eivät välttämättä enää jaksa aiemman tavan mukaisesti pitää puhetta kutsunnan alaisille.

Maavoimien esikunta päätti toteuttaa videon, jonka avulla veteraanien perintöä pidetään esillä kaikille asevelvollisille ja kutsuvieraille.  Veteraanien perintö – Arvet efter veteranerna niminen video valmistui pari viikkoa sitten ja ruotsinkielinen versio on valmistumaisillaan.

Majuri Pekka Rytkölä Maavoimien esikunnasta sai tehtäväkseen koota veteraanit videoon. Majuri Rytkölä kysyi apua veteraanijärjestöiltä ja sai videolle esiintymään veteraaneja ympäri Suomen. Videon veteraanikuvaukset toteutti Combat kameratiimi, jonka tuottajana toimi Ville Multanen Kaartin Jääkärirykmentistä.

Tästä lähtien kutsunnoissa tehdään niin, että jos olemme saaneet vetreän veteraanin mukaan, niin hän puhuu ensin ja sen jälkeen näytetään video, kertoo majuri Rytkölä.

Suosittelemme Veteraanien perintö -videon katsomista kaikille. Varusmiehet astuvat jälleen syyskuun alussa katukuvaan Sotiemme Veteraanit -keräyslippaiden kanssa. He keräävät vielä elossa oleville, heikompi-osaisille sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen sekä sotaleskille. Sotiemme veteraaneja on elossa tällä hetkellä 20 000.

linkki: https://youtu.be/hFtcERLYbDA?list=PLDBCAF8267C086DF6

 

Sotiemme veteraani Pentti Suomalainen puhui kutsunnanalaisille Lempäälän Ehtookodossa vuoden 2015 kutsunnoissa. Kuva: Erkki Koivisto