Veteraanijärjestöt allekirjoittivat historiallisen sopimuksen

Veteraanijärjestöt allekirjoittivat historiallisen sopimuksen

Suomen Sotaveteraaniliiton ja Rintamaveteraaniliiton kenttäjohto kokoontui ensimmäisille yhteisille neuvottelupäiville Tuusulaan 6.-7.9.  Neuvottelupäivät huipentuvat perjantaina, jolloin allekirjoitettiin tulevan yhteistyön päälinjat määrittelevä yhteistyöpöytäkirja.

[br]

Kuvassa vasemmalta Antti Simola, Matti Louekoski, Erkki Heikkinen ja Jukka Paarma, taustalla Rintamaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Heikki Karhu

[br]

Pöytäkirjan allekirjoittivat liittojen puheenjohtajat lehdistöneuvos Erkki Heikkinen Sotaveteraaniliitosta ja ministeri Matti Louekoski Rintamaveteraaniliitosta sekä liittojen valtuustojen puheenjohtajat emeritus arkkipiispa Jukka Paarma ja kenraaliluutnantti evp Antti Simola.

Aika on nyt kypsä

– Liittojen välinen yhteistyö on toiminut hyvin jo vuosikymmeniä. Erityisesti viime vuosikymmenen aikana olemme edistäneet sotaveteraanien, puolisoiden ja leskien asiaa ministeriöissä, eduskunnassa ja mediassa, muistutti Heikkinen.

Yhteisellä edunvalvontarintamalla on saavutettu myös tuloksia: tuorein esimerkki tästä on juuri päättyneessä budjettiriihessä hyväksytty veteraanijärjestöjen yhteinen lakialoite, joilla kaikille elossa oleville liki 12 000 vammautumattomalle veteraanille taataan samat koti- ja avopalvelut kuin sotainvalideille on jo oman lainsäädäntönsä nojalla turvattu.

Rintamaveteraaniliiton puheenjohtaja, ministeri Matti Louekoski kertoi, että häneltä on useaan otteeseen kysytty, miksi yhteistyösopimus solmittiin juuri nyt ja totesi, että vastikään läpi saadun lakimuutoksen lisäksi eletään edunvalvonnassa erityisiä aikoja myös soteaikaan valmistautumisen vuoksi.

– Aika on kypsä tälle asialle eikä ole mitään sellaista tekijää, joka estäisi meidän hyvin jatkuneen yhteistyön tiivistymistä edelleen, hän totesi.

[br]

Erkki Heikkisen puheenvuoro, taustalla liittojen viestintätoimikunnan puheenjohtaja Kari Mänty

[br]

Liitojen lehdet yhdistyvät

Yhteistyön tiivistymisen myötä liitot ovat mm. yhdistäneet toimikuntiaan.

Erityisen näkyvästi historiallinen yhteistyösopimus tulee näkymään liittojen viestinnässä: perjantaina paljastettiin, että liittojen lehdet yhdistyvät ensi vuoden alusta kuusi kertaa vuodessa ilmestyväksi veteraaniasiain ja sotahistorian ammattilehdeksi. Tulevan lehden nimestä on nyt meneillään kilpailu.

Myös veteraaniasioissa neuvontaa ja muita palveluita tullaan toteuttamaan yhdessä.

Sopimus on ladattavissa täältä.

[br]