Volymian veteraaniasialla – metalliyhtye ja Sotiemme Veteraanit yhteistyöhön

Volymian veteraaniasialla – metalliyhtye ja Sotiemme Veteraanit yhteistyöhön

Suomalainen metalliyhtye Volymian on käynnistänyt ”Vielä ei ole myöhäistä” – hyväntekeväisyystempauksen yhdessä Sotiemme Veteraanit -keräyksen kanssa. Yhtye lahjoittaa kaikki ”Fight for your life”– kappaleen suoratoistopalvelutuotot veteraanien avustustyön tueksi vuoden ajalta. Osana kampanjaa on suunnitteilla hyväntekeväisyyskonsertti.

Volymianin rumpali Ville Velasco kertoo bändin henkilökohtaisesta siteestä asiaan.

–  Jokaiselta yhtyeen jäseneltä löytyy jokin kytkös sotien 1939-1945 veteraaneihin. Esimerkiksi meidän laulajan Erik Karhatsun isoisä oli sotainvalidi, joka kuuroutui toisesta korvasta miinavaunun räjähdyksessä. Mulla ei ole omia muistoja vaarista, joka oli veteraani ja kuoli ennen kuin synnyin. Mummo kuului siihen porukkaan, joka kamat kottikärryssä lähti Viipurista pakoon.

Tämä meidän sotahistoriamme tiedostaminen ja veteraanien kunnioitus on hiipinyt mieleen pikkuhiljaa iän myötä. Ensimmäisenä tietenkin, kun kävin intin. Silloin aloin tajuamaan millaisessa sopassa Suomikin on ollut. Sitä ennen olin pitänyt tätä kaikkea jotenkin itsestäänselvyytenä.

Nykyään asia on ollut vielä enemmän ajatuksissa, kun on katsonut maailman kaoottisuutta ja verrannut sitä tähän tilanteeseen, jossa me nyt elämme. Nyt eletään Suomen sadatta itsenäistä vuotta. Saamme todellakin olla ylpeitä veteraanien sukupolvesta. Ilman heitä tämäkin teksti voitaisiin kirjoittaa toisella kielellä.

[br]

[br]

Tuntemattoman sotilaan tuorein filmatisointi oli juuri saanut ensi-iltansa lokakuussa, kun Volymian alkoi äänittää uutta materiaalia. Ensimmäisenä studiovuorossa oli juuri Fight for your life, joka kertoo sisäisestä kamppailusta esim. vaikeaa masennusta ja ahdistusta vastaan. Tällöin bändiläisten mieleen tulivat veteraanit, joista moni on kantanut jonkinasteisia sotatraumoja mukanaan suurimman osan elämästään.

Volymianin riveissä ryhdyttiin miettimään voisiko rokkibändin olla mahdollista muistaa veteraaneja jollain tapaa. Kappaleen Fight for your life digijakelusta saatava tuotto päätettiin lahjoittaa veteraaneille. Samalla heräsi ajatus myös tukikonsertin järjestämisestä.

Hyväntekeväisyyskäytäntöihin perehdyttäessä kävi ilmi, että yksityishenkilöiden on lähes mahdotonta saada lupaa varainkeruutapahtumaan. Hyväntekeväisyystempauksen toteuttava pienikin ryhmä edustaa yleensä jotain yhdistystä, kuten urheiluseuraa. Lopulta Volymianin edustaja otti suoraan yhteyttä Sotiemme Veteraanit–keräykseen, josta myönnettiin lupa tempauksen järjestämiseen yhteistyössä keräyksen kanssa.

[br]

[br]

Pia Mikkonen, Sotiemme Veteraanit -keräyksen varainhankinnan päällikkö on kiitollinen Volymianin yhteydenotosta ja muistuttaa, että vain Sotiemme Veteraanit- keräyksen logo takaa sen, että apu menee veteraanityöhön.

– On erittäin tärkeää, että Sotiemme Veteraanit -logo näkyy sekä Fight for your life -kappaleen että suunnitteilla olevan hyväntekeväisyystempauksen yhteydessä. Logomme kertoo siitä, että asia on vilpitön ja tuotot, jotka Volymian on sotiemme veteraaneille luvannut tullaan varmasti tilittämään heidän hyväkseen. Toivotamme kaikkea hyvää tempauksen järjestelyihin sekä paljon latauksia Fight for your life -kappaleelle.

Sotiemme veteraanit- keräys on kaikkien Suomen veteraanijärjestöjen yhteiskeräys ja sen tuotolla avustetaan niin Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton kuin Sotainvalidien Veljesliiton veteraaneja, heidän puolisoita ja leskiään.

– Volymianin tempaus on upea esimerkki siitä, kuinka kyseessä todella on meidän kaikkien perintö. Lisäksi kappale, jota siihen tehdyn videon kuvitus vaikuttavasti tukee, on perinnetyötä parhaimmillaan. Se tuo veteraaniasian taas ihan uuden yleisön tietoisuuteen – sellaisen, jota niillä perinteisillä keinoilla ei ehkä olisi tavoitettukaan, kehuu Sotaveteraaniliiton tiedottaja Ariela Säkkinen.

Toiseen maailmansotaan osallistui yhteensä 700 000 suomalaista miestä ja naista. Veteraaneja on vuoden 2018 alussa vielä joukossamme 14 000, heistä sotainvalideja on lähes 2 000.

Kappale Fight for your life on ladattavissa useista suoratoistopalveluista, esim. Amazon -palvelusta hintaan 0,99€

Lataamaan pääset täältä.

[br]