Sotaveteraaniliiton suuri joululahjaopas 2019

Sotaveteraaniliiton suuri joululahjaopas 2019

Viime vuonna suuren suosion saanut joululahjaoppaamme saa nyt jatkoa ja tänä vuonna oppaamme on suurempi ja huikeampi kuin koskaan. Mukana on kymmenittäin lahjavinkkejä, joista löytyy takuulla jotain ihan kaikille.

Tästä löydät vinkkejä joka budjettiin – oli se sitten vitosen tai viisi tonnia!

[br]

[br]

Lahja, joka jatkaa antamistaan läpi koko ensi vuoden on tietysti Kenttäpostia-lehtemme. Veteraaniliittojen vuoden alusta yhdistynyt lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja on valehtelematta parempi kuin koskaan! Veret seisauttavia veteraanihaastatteluja, sotahistorian salaisuuksia, väläyksiä veteraanityöstämme ja kaikkea siltä väliltä.

Kenttäpostia-lehden vuosikerta 15€

Tilaukset: Sotaveteraaniliitto

[br]

[br]

Sotaveteraaniliiton taskukalenteri on yksi suosituimpia myyntituotteitamme, eikä ihme. Tämän kompaktin ihmeen ansiosta mukanasi kulkee kaiken kalenterilta odotettavan (päivät, viikot, kuukaudet) lisäksi myös tietoa liiton toiminnasta, Suomen sotahistoria pähkinänkuoressa sekä vapaa-ajan kalastajan otollisimmat päivät. Tästä ei lopu akku eikä ohjelmistopäivityskään pääse pistämään elämääsi sekaisin.

Maailman kauneimman lipun (ja parhaimman suklaan!) värejä toistavan kalenterin ylpeä omistaja säästyy myös monelta sosiaalisessa tilanteessa huonomuistisen yllättävältä nöyryytykseltä, sillä kalenterin sivuilta löytyvät sanat niin Sillanpään marssilauluun kuin Veteraanin iltahuutoon.

Sotaveteraaniliiton taskukalenteri 2020: 6 €

Tilaukset: Sotaveteraaniliiton verkkokauppa

[br]

[br]

Perheen pienimmille keinon aikamatkailla sotavuosiin tarjoaa Hangon Rintamamuseon erikoisuus: 1940- luvulta peräisin oleva Pekka-paperinukke. Pekan kanssa puuhaillessa pääsevät vanhemmat jälkikasvunsa kanssa varmasti osallisiksi monista mielenkiintoisista keskusteluista, kuten miten Pekka tarkenee pelkissä shortseissa, missä on Pekan iPad ja mihin Pekan tie harmaissa vermeissä vie.

Pekka-paperinukke 9€

Tiedustelut ja tilaukset: Hangon Rintamamuseo

[br]

[br]

Niin pienempää kuin isompaa isänmaanystävää ilahduttavat nämä maastopukuiset hellyttävät nallet. Kannattaa laittaa vinkki talteen myös ystävänpäivän varalle…!

Nallet 7.90€ – 19.90€

Tiedustelut ja tilaukset: Parolan Panssarimuseo

[br]

[br]

Jos taas haluaa tavarapaljouden sijaan hankkia niitä aineettomia elämyksiä, niin tässä on niitä ihan parhaasta päästä!

Lahjakortti Ilmavoimamuseon Messerschmitt Bf 109 -lentosimulaattoriin antaa mahdollisuuden kokeilla itse hävittäjällä lentämistä ohjaamossa, joka on lähes kaikilta osiltaan oikean Messerschmitt Bf 109 -lentokoneen ohjaamon kaltainen: ohjainlaitteet, mittarit ja kytkimet ovat oikeilla paikoillaan.

Asiakkaan valittavissa on useita erilaisia lentotehtäviä mieltymysten ja taidon mukaan.

Lentosimulaattorilahjakortti 40€ (30 min) tai 70€ (60 min)

Tiedustelut ja tilaukset: Tikkakosken Ilmavoimamuseo

[br]

Vuoden ensimmäisestä käyttökerrasta voimassa oleva Museokortti puolestaan avaa ovet Suomessa satoihin museoihin – näiden joukossa mm. Tikkakosken Ilmavoimamuseokin. Korttia voi ostaa museoiden lisäksi myös verkkokaupasta.

Museokortti 69€

Tiedustelut ja tilaukset: Museokortin verkkokauppa

[br]

Matkailu tunnetusti avartaa ja sotahistoriallinen matkailu se vastaa avartaakin. Rajantakaisille taistelupaikoille asiantuntevan oppaan johdolla suuntautuvat retket herättävät historian eloon ja antavat elämyksiä, jotka säilyvät mielessä jopa loppuelämän.

VL-Matkojen valikoimasta kannattaa pistää mieleen ihan erityisesti joka vuoden lokakuun puolivälissä Karjalan kannakselle tehtävä reissu, jonka yhteydessä pääsee osalliseksi kesän etsinnöissä löytyneiden sankarivainajiemme kotimatkalle lähtöä edeltävästä siunaustilaisuudesta.

Tiedustelut ja tilaukset: Vihdin Liikenne

[br]

Ystävän nimissä tehty lahjoitus sotiemme veteraaneille lämmittää paitsi sinun ja vastaanottajan, myös avun vastaanottajien sydäntä. Tämä on myös oiva keino muistaa myös toisella puolen maailmaa asuvia läheisiä – tämän lahjan kanssa kun ei tarvitse postinkulusta murehtia. Jaa että miksi veteraaneille yhä kerätään ja mihin varat menevät? Kaikkiin kysymyksiisi löydät vastaukset täältä.

Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen on muuten lahja, joka tarjoilee iloa läpi vuoden veteraanityön uutisia kertovalla uutiskirjeellään.

Lahjoitus Sotiemme Veteraanit- keräykseen, omavalinteinen summa

Lisätietoa ja lahjoitukset: Sotiemme Veteraanit- keräys

[br]

[br]

Keittiössä viihtyvää oman elämänsä MasterChefiä harva asia ilahduttaa niin kuin toimiva ja tyylikäs varustelu ja tämä Suomen armeijan M05-kuvioidusta ylijäämäsadekankaasta (Suomessa!) valmistettu esiliina on sitä kaikkea. Kokovartalosuojauksen takaava koko ja nesteenkestävä materiaali pitävät huolen siitä, että verisimmän pihvin (tai vetisimmän tofun) leikkaaminen pitää kokin kuivana ja coolina.

Jämä teurastajan esiliina: 16.99€

Tiedustelut ja tilaukset: Varusteleka

[br]

[br]

Tekevälle sattuu, etenkin keittiössä. Flambeeraus, fileeraus ja friteeraus ovat niin riskialttiita taistelumaastoja, että kyökki kannattaa varustaa myös riittävällä ensiapupakkauksella. Armeijasta tutulla M05- kuosilla naamioitu reservin iso ensiapulaukku sisältää hätäensiavun välineistöä vähän vaativampiinkiin kokkisotiin. Kuten esim. elvytysuojan.

Vähän vaatimattomampiin vaiviohin avun tuo kauratyyny – luonnonmukainen hoitokeino, jonka mikron kautta käytettynä lämmittää tai pakastimessa viivähdettyään viilentää ongelmakohtaa. Ja kyllä – lohdullisen ulkomuotonsa se saa juurikin Puolustusvoimain päiväpeittokankaasta!

Iso EA-pakkaus: 80€

Tiedustelut ja tilaukset: Reserviläisliitto

Kauratyyny: 7€

Tiedustelut ja tilaukset: Museo Militaria

[br]

[br]

Niin arjen aamukahvi, palaverin piriste kuin sunnuntaisumppi saavat mielen selkiytymään ja rangan ryhdistymään ihan uudella lailla, kun kahvitteluseurana ovat marsalkka Mannerheim tai tykistökenraali Nenonen – Mannerheim-ristin ritareita molemmat. Lisäksi plörönvartijaksi löytyy myös ainakin Lagus-mukeja.

Timo T. Ingmanin mukit: Mannerheim 39€, Nenonen 30€ (Huom. värit saattavat vaihdella).

Tiedustelut ja tilaukset: Museo Militaria

[br]

[br]

Ja milläs päivän hellemmin käyntiin saisi kuin kahvilla sänkyyn tarjoiltuna! Tällä Sini Huovilan Parolan Panssarimuseolle suunnitteleman Ketjureaktio-sarjan tarjottimella sänkyyn kannettu aamiainen ruokkii paitsi romantiikkaa, myös maanpuolustustahtoa. Sarjasta löytyy myös tyynyliina.

Ketjureaktio-tarjotin 25€

Tiedustelut ja tilaukset: Parolan Panssarimuseo

[br]

[br]

Romantiikkaa, maanpuolustushenkeä ja kunniakkaan historian havinaa kattaukseen saa loihdittua myös Lotta Svärdin alkuperäisen tunnuksen hengessä valmistetuin antiikkikynttilöin ja lautasliinoin. Komea sinivalkoinen väritys on ihan erityisen kotonaan vaikka itsenäisyyspäivän kahvipöydässä.

Antiikkikynttilät (4 kpl pakkaus): 12€

Servetit (20 kpl pakkaus, koko 17 cm x 16.5 cm): 4.90€

Tiedustelut ja tilaukset: Lottamuseo

[br]

[br]

Vähän ronskimman otteen omaava sisustaja kattaa kynttiläillallisensa näillä katseenvangitsijoilla. Koosta riippuen niin vähän persoonallisemmaksi kynttilänjalaksi, tavallista rouheammaksi kukkamaljakoksi kuin muuten vain huomiota herättäväksi sisustuselementiksi soveltuvat tykin hylsyt saavat epäilemättä jään murtumaan ja keskustelun virtaamaan. Vähän herkemmän hurmattavan se saattaa hieman säikäyttääkin, joten treffi-iltaan kannattanee panostaa myös vähän vähemmän järein lähestymistavoin.

Tykin hylsyt 15€-35€

Tiedustelut ja tilaukset: SA-Int Maanpuolustusmuseo

[br]

hylsyt vasemmalta lukien: 152 H 37, 105 PSV NATO ja 88 Flak

[br]

Ja jos hurmausvaiheen haluaa kääntää päälle ihan k y m p i l l ä, ovat Suomen armeijan pakkasmallisella M05-kuviolla varustettu solmuke ja sen kanssa yhteensopiva taskuliina ehdoton valinta. Tämä on yksityiskohtia arvostavan herrasmiehen (tai -naisen) arvoinen lahja, joka toimitetaan setin henkeen sopivasti Suomen armeijan sarkakankaasta valmistetussa säilytystaskussa.

Jämä rusetti- ja taskuliinasetti 49.99€

Tiedustelut ja tilaukset: Varusteleka

[br]

[br]

Suomi on puolustamisen arvoinen maa, tietää Adolf Ehrnroothin lisäksi myös Veteraanitalon henkilökunta, tuhatmäärin yhä keskuudessamme olevia veteraaneja sekä tämä komea pinssi, joka tekee mielipiteesi selväksi niille lopuillekin planeettamme asukkaille. Pinssin myyntikampanjan tuotoilla rahoitetaan sitä paitsi hyvää asiaa: Reserviläisliiton yhdistyksille ja piireille suuntaamia tukia.

Tässä on siis lahja, jossa on 20 grammaan saatu ihan poikkeuksellisen painavaa asiaa!

Suomi on hyvä maa puolustaa- pinssi 10€

Tiedustelut ja tilaukset: Reserviläisliitto

[br]

Tämän vuoden kirjasato on taas osoittanut, että sotavuosiemme historia on vielä kaukana loppuunkerrotusta!

Tämän vuoden joululahjavinkkimme esittelevät niin sotilaiden rintamalla tekemien puhdetöiden huikaisevaa kirjoa, kertovat, miten sodan kauheudet murtavat ihmisen mielen, antavat äänen sodasta oman, hirveän hintansa maksaneille sivullisille; sotilaiden lapsille ja tarjoavat monipuolisen läpileikkauksen sotavuosiimme mitä kiehtovimpien kulmien kautta.

Lisäksi joukkoon mahtuu Iltasanomien kiiteltyä 100 tarinaa sodasta– videohaastatteluiden sarjaa syventävä teos, ensimmäinen sodissamme kuolleiden Mannerheim-ristin ritarien kohtaloita kartoittava uranuurtaja, sotatoimista salaisimman salaisuuksia avaava uutuus sekä informatiivisuudessaan ja ainutlatuisuudessaan häikäisevä Karjalaeepos. Näitä lukiessa edessä olevat kuukaudet hujahtavat ohi ihan huomaamatta!

Käsin ja Sydämin – sota-ajan puhdetyöt 32.90€

Rintamalääkärin kuolema 25.90€

Sotilaiden lapsia 30.20€

Selviytymistarina Suomi 1939 – 1945 30€

Me jouduimme sotaan 24.80€

Sodassa kuolleet Mannerheim-ristin ritarit 31€

Sata vuotta suomalaista sotilastiedustelua 20.90€

Evakkotaival – Karjalan siirtoväen tarina (hinta saatavissa kustantajalta)

[br]

[br]

Se talvi on nimittäin edessä, siitä ei pääse mihinkään. Ja se meidän talvemme on paitsi pitkä, myös pimeä. Heijastin kannattaa siis pitää mukana aina liikenteessä ollessa. Sen lisäksi, että tämä heijastin saattaa pelastaa henkesi, saattaa se pelastaa iltasi, kun pääset väläyttämään tietojasi sitä ihailevalle ihastuksellesi.

”Aah, ai tämä Stu 40:näkin tunnettu Sturmgeschütz III Ausfürung G:kö? Aivan totta, onhan se melkoinen! Tiesitkö, että kyseisiä rynnäkkötykkejä saatiin Suomeen vuonna 1943 30 kappaletta ja ne sijoitettiin Rynnäkkötykkipataljoonaan? Ja että kesällä 1944 ne osallistuivat Karjalan kannaksen torjuntataisteluihin tuhoten yhteensä 87 vihollisen panssarivaunua!”

Jos kumppani vielä tämän jälkeenkin haluaa jatkaa tuttavuuden tekemistä kanssasi, niin voi melko varmuudella sanoa sinun törmänneen johonkin todella erikoislaatuiseen…!

Samaisella Stugilla voi säväyttää päiväänsä myös parkkimittarimuodossa. PS. Litteinä molemmat menevät kirjekuoreen ja kulkeutuvat näin edullisesti ja nopeasti lahjaksi vähän pidemmänkin matkan päähän. Ellei posti ole lakossa.

Stug-heijastin 4.90€, parkkikiekot 9.20€- 10€

Tiedustelut ja tilaukset: Parolan Panssarimuseo

[br]

[br]

Ja se talvihan on paitsi pitkä ja pimeä, myös kylmä, eikä mikään ei tunnetusti pidä jalkoja yhtä lämpimänä kuin mummon kutomat villasukat. Jos elämässäsi on kuitenkin mummon mentävä aukko, niin ei hätää: jyväskyläläismummot kutovat myös sinun jalkasi lämpöisiksi näillä Suomen Ilmavoimien historiaa ja perinteitä kunnioittavilla villasukilla. Mikään natsihakaristi tämä ei siis ole – lisää voit lukea aiheesta vaikka täältä.

Ilmavoimien villasukat 35€

Tiedustelut ja tilaukset: Tikkakosken Ilmavoimamuseo

[br]

[br]

Joskus, esimerkiksi lämpömittarin pudotessa Talvisotamaisiin lukuihin lähemmäs -50 pakkasastetta, kannattaa hyvällä omallatunnolla pysytellä sisätiloissa. Ja jos sisätiloissa ollaan esimerkiksi mökillä, kaukana telkkareista ja wifeistä niin, että ainut tabletti on isän aspiriini, saa tekemisen loppumisen pidettyä loitolla tällä nerokkaalla keksinnöllä, jonka sisältämät 52 pelikorttia taipuvat arviolta 879 eri korttipeliin. Tässä niistä viisi suosituinta.

Suomi-pelikortit 7.50€

Tiedustelut ja tilaukset: Parolan Panssarimuseo

[br]

[br]

Tämä tänä vuonna markkinoille tullut peliuutuus antaa puolestaan mahdollisuuden kirjoittaa historia kokonaan uusiksi ja katsoa, miten Talvisodassa olisi käynyt, jos puikoissa olisikin ollut sinä ja kaverisi. Pelin arvion löydät täältä.

Jäinen kuolema – Suomen talvisota- lautapeli 49€

Tiedustelut ja tilaukset: Holvi

[br]

[br]

Ja sitten vielä se ikuisuuskysymys: mitä hankkia Sille, Jolla On Jo Kaikkea?

Miten olisi tammenlehvistä koostuva naamiopuku? Kevyestä, pieneen tilaan mahtuvasta ja kaikenkokoisille sopivasta naamiopuvusta on moneen. Mielikuvitusta käyttämällä siitä saa tuunattua tarvittaessa vaikka Chewbacca-naamiaispuvun ja jos äiti on konmarituksen, kaikesta turhasta eroon hankkiutumisen ja kestävän kulutuksen ystävä, niin isä voi tähän pukeutuneena hoitaa ensi jouluna joulupukin lisäksi myös joulukuusen tehtävän!

Mil-Tec- naamiopuku 69.99€

Tiedustelut ja tilaukset: Varusteleka

[br]

[br]

Saattaisit yllättyä siitä, kuinka monelta ei myöskään löydy heittoharjoituskranaattia (suurimmalta osalta ihmisistä). Tällä saa treenattua kaaren kuntoon ja voiman viimeisen päälle.

Venäläinen heittoharjoituskranaatti 35€

Tiedustelut ja tilaukset: Parolan Panssarimuseo

[br]

[br]

♥ ♥ Ja jos rahalla ei ole väliä…

Jos taskun pohjalla polttelee muutama tonni, niin sillä saa omakseen Suomen Leijonan 1 lk. ritariristin miekoin. Mukana myöntökirja. Kyseinen merkki on myönnetty vain 76 kertaa. Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkkejä miekkoineen annetaan vain sodanajan sotilasansioista, joten toivon mukaan ihan heti ei tämän prenikan saajien määrä ole kasvamassa.

Muistutetaan nyt kuitenkin vielä varmuuden vuoksi: vaikka kutsussa pukuohjeistuksen kohdalla ”suuret kunniamerkit” lukisikin, niin tämän merkin käyttöoikeutta tuo 2350 euroa ei uudelle omistajalleen osta. Mutta kotonahan sitä voi kantaa vaikka joka päivä.

Suomen Leijonan 1 lk. ritariristin miekoin 2350€

Tiedustelut ja tilaukset: Prenikka-verkkokauppa

[br]

[br]

Jos budjetissa todella vain taivas on rajana, niin kannattaa pitää silmällä Puolustusvoimien nettihuutokauppoja. Ihan tori.fi:ssä he eivät ilmoittele, mutta eipä ole myynnissä oleva tavarakaan ihan sieltä tavanomaisimmasta päästä. Vanhenevan kaluston myynti tarjoaa sotahistoriaharrastajalle ainutlaatuisia tilaisuuksia päästä esimerkiksi oman panssarivaunun omistajaksi. Tätä kirjoitettaessa myynnissä on mm. kaksi joukkojenkuljetusvenettä, joiden tämänhetkiset johtavat tarjoukset ovat 4300€ ja 5200€.

Puolustusvoimien kalustoa

Tiedustelut ja tilaukset: huutokaupat.com

[br]

[br]

PS. Muistathan, että kymmenittäin lisää lahjavinkkejä löydät viime vuoden listauksistamme:

Isänmaallisimmat isänpäivälahjat

Sotaveteraaniliiton suuri joululahjaopas 2018