Sotaveteraaniliitto jatkaa tykitystään somen taistelukentillä: nyt valloitetaan Instagram!

Sotaveteraaniliitto jatkaa tykitystään somen taistelukentillä: nyt valloitetaan Instagram!

Osana tämänvuotista, jälleen virtuaalisesti vietettävää Kansallista veteraanipäivää Sotaveteraaniliitto lanseeraa Instagram-tilinsä kunnianosoituksena edustamilleen sankareille.

Sotaveteraaniliiton muutama vuosi sitten tapahtuneesta digiviestinnän uudelleenjärjestelystä alkanut voittokulku on vienyt liiton esimerkiksi Facebookissa paitsi oman genrensä someykköseksi, myös Suomen koko järjestökentän vahvimpien toimijoiden joukkoon ja seuraajia on lähes 60 000.

[br]

Sotaveteraaniliiton somessa saama suosio on yllättänyt liitonkin

[br]

Vastaisuudessa informaatio-operaatio tulee saamaan täsmäiskulleen tukitulta myös Instagramista.

– Seuraajamme ovat toivoneet sitä meiltä jo jonkin aikaa, mutta resurssien vähyys ei ole mahdollistanut sitä aikaisemmin, liiton tiedottaja Ariela Säkkinen kertoo.

Uusi tili @sotaveteraaniliitto_ry lanseerataan Kansallisen veteraanipäivän alla, mikä sekin on strateginen valinta.

– 27.4. on päivä, jolloin koko maa juhlistaa sankareitamme paitsi valtakunnallisen pääjuhlan, myös alueellisten tapahtumien ja tempausten muodossa. Koronatilanne kuitenkin pakotti perumaan nämä tilaisuuden tänäkin vuonna, nyt jo toista kertaa, mikä on harmillista, sillä he jos ketkä ovat päivänsä ansainneet. Ensi vuonna heitä on taas joukossamme huomattavasti vähemmän, hän muistuttaa.

– Niinpä halusimme tehdä heille kunniaa käytössä olevin keinoin. Instagramin kautta meillä on taas yksi uusi kanava, jossa antaa ääni veteraaneillemme ja tuoda heitä sekä heidän perintöään osaksi uusien yleisöjen elämää ympäri vuoden.

[br]

Tennisässä Jarkko Nieminen on toiminut veteraaniasian lähettiläänä viime vuodesta lähtien

[br]

Luvassa on paitsi veteraanikohtaamisia myös veteraanilähettiläs, tennistähti Jarkko Niemisen terveisiä sekä ihan varta vasten tätä kanavaa varten tuotettua, ehkä hieman yllättävääkin sisältöä, jossa veteraaniasia todella ”tulee iholle”, liitosta vihjataan arvoituksellisesti. Kannattaa siis laittaa tili seurantaan!

Veteraaneja on keskuudessamme vielä yli 5 000. Valmistautuminen edessä väistämättä siintävään perinnetyön aikakauteen on veteraaniliitoissa ollut työn alla jo pidemmän aikaa.

– Veteraaniemme oma toive on, ettei heidän sukupolvensa uhrauksia, saavutuksia ja perintöä unohdettaisi siinäkään vaiheessa, kun he eivät enää ole itse keskuudessamme siitä kertomassa. Tuleva perinneaika on meidän lupauksemme heille siitä, että #himmetäeimuistotsaa, vahvistaa Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Sakari Martimokin.

Viestintä on tässä nykyistäkin ratkaisevammassa roolissa.

– Se tarjoaa työkaluja uusien yleisöjen saavuttamiseen sekä kanavan paitsi työstämme kertomiseen, myös täysin uudenlaisten perinnetyön muotojen toteuttamiseen.

[br]

Sotaveteraaniliitto on nyt Instagramissa
Sotaveteraaniliiton Instagram-tili on @sotaveteraaniliitto_ry – laita seurantaan!

[br]

Eikä tämä ole suinkaan ainoa tapa, jolla Sotaveteraaniliitto Kansallista veteraanipäivää tänä vuonna kunnioittaa: toimme juuri myyntiin ensimmäisen, liki 100-sivuisen Tie jatkosotaan- teemaisen Kenttäpostia-erikoislehden! Lehtiä on saatavilla rajoitettu määrä – lue lisää ja hanki omasi täällä!