Valokuvataiteen museolla sotavalokuvailta 17.10.

Valokuvataiteen museolla sotavalokuvailta 17.10.

Keskiviikkona 17.10 klo 17:30–19:00 vietetään Helsingin Kaapelitehtaalta sijaitsevalla Valokuvataiteen museolla sotakuvailtaa. Tule kuuntelemaan Suomen sotiin liittyviä asiantuntijoiden luentoja ja tutustumaan uunituoreeseen kirjaan  ”1918” (WSOY).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Illan ohjelmassa olevat luennot:

• Tutkija, kuvatoimittaja Jukka Kukkonen: ”Vuosi 1918 valokuvissa”. Kukkonen on vastannut kuvatoimitustyöstä uutuuskirjassa ”1918” (WSOY).

• Valtiotieteiden tohtori, post doc -tutkija Olli Kleemola: ”Valokuvassa vihollinen – Suomalaiset ja saksalaiset toisen maailmansodan sotakuvat viholliskuvaa rakentamassa”.

• FM, tohtorikoulutettava Marika Honkaniemi: ”TK-valokuva propagandan välineenä ja taideteoksena. Esimerkkitapauksena Ateneumin suomalais-saksalainen Taistelukuvaajain näyttely 1942”.

[br]

[br]

Olli Kleemola on mm. Sotaveteraanilehden sivuilta tuttu nimi, joka on perehtynyt aiheeseensa laajasti. Hän on myös toimittanut verkkokaupassamme myynnissä olevan Selviytymistarina – Suomi 1939-1945- teoksen. 

[br]

Lisää TK-komppanioista ja niistä kehittyneestä Combat Camera- yksiköstä löydät täältä.

[br]

[br]

Museon Kuvakulmassa on 18.11. asti esillä vuoden 1918 tapahtumiin liittyvä näyttely ”Elsa ja Tyyne – sotakuvaajia sattumalta”, joka kertoo, miltä sisällissota näytti kahden nuoren helsinkiläisnaisen silmin.

[br]

TK-kuvaaja etulinjassa, Kollaa, Loimola 1941