Sotaveteraaniliiton Suuri Joululahjaopas 2020 panostaa etäostosmahdollisuuksiin ja kotimaisuuteen

Sotaveteraaniliiton Suuri Joululahjaopas 2020 panostaa etäostosmahdollisuuksiin ja kotimaisuuteen

Vaikka täällä etelässä vielä tepastellaan tennareissa eikä pakkasista ole tietoakaan, on pohjoisessa pyöritelty lumiukkoja jo vaikka kuinka pitkään, eikä siihen joulukuun alkuunkaan ole enää kuin muutama hassu viikko! Parasta siis laittaa joululahjanmietintämyssy jo päähän, sillä epäilemme, että tänä vuonna moni tulee ruuhkia ja ihmismassoja välttääkseen hankkimaan suuren osan lahjoistaan nettikaupoista ja postin välityksellä, joten kannattaa olla ajoissa!

Myös me olemme pyrkineet tämänvuotista lahjavinkkilistausta rakentaessa pitämään turvallisuuden mielessä, joten koko lailla kaiken tässä mainitun pystyy hankkimaan joulupukin säkkiin kotisohvalta nousematta! Lisäksi olemme tämän vuoden valintoja miettiessämme halunneet panostaa kotimaisiin yrittäjiin.

Ja koska kulunut vuosi on ollut täynnä huolta ja harmia, niin kompensoidaan sitä sillä, että Sotaveteraaniliiton Suuri Joululahjaopas on tänä vuonna suurempi ja parempi kuin koskaan!

[br]

[br]

Laatuaikaa lukutoukalle

Suomalaisen sotahistoriallisen kirjallisuuden sato on tänäkin vuonna ollut runsas, mutta kaukana tylsästä: joukosta löytyy todellisia helmiä, jotka nostavat esiin aiemmin kuulemattomia tragedioita, tuntemattomiksi jääneitä helmiä ja yhä tänäänkin hämmästyttäviä tapahtumia.

[br]

Hyvän pohjan alkuun lähtemiselle tarjoaa Sotaveteraaniliiton Selviytymistarina, josta löytyy 20 asiantuntijan kiinnostavasti kirjoittamia, sotiemme kaikki vaiheet kattavia artikkeleita.

Selviytymistarina 1939-1945, 30€

Kansallisarkiston tutkijan löytöretki sellaisen sotilaan vaiheisiin, joka ei ollut mitään, mitä sotilaan tulisi olla. Genrensä erikoisimpia ja koskettavimpia teoksia ja kunnianosoitus sille arvokkaalle työlle, mitä arkistoissamme tehdään.

Vain sodassa kuollut mies, 30€

Saksassa asuvan suomalaistoimittajan uutuus kertoo yhdestä sotavuosiemme seuraamuksista, joka on Suomessa pysynyt hämmästyttävyydestään varsin tuntemattomana ja jota absurdiudessaan voisi helposti kuvitella mielikuvituksellisen seikkailuromaanin juoneksi.

Aselevon maksumiehet, 29.90€

Arvokas teos, jossa sodan todelliset, monesti kauhistuttavat kasvot paljastetaan kirjaan haastateltujen veteraanien itsensä kertomana.

Raatteentien jäisestä helvetistä Tali-Ihantalan tulimyrskyyn, 24.95€

Tämän vuoden omakustanteiden parhaimmistoa edustava kirja kertoo yhden Tali-Ihantalan tuhon hetket kokeneen sotilaan henkilökohtaisen tarinan.

Kun pappi siunaa porukan on iso rytäkkä tulossa” – Hämeenkyrön torpasta Tali-Ihantalaan 1940-1944, 25€

Sotavuosia – sekä vähälle huomiolle jäänyttä ilmavalvontaa – kartoittava teos ilmavalvontalottana toimineen nuoren tytön silmin.

Tornijermu – Ilmavalvontalotta Maire Väyrynen, 41.95€

Perusteelliseen, myös iskuun osallistuneiden veteraanien haastatteluun perustuva ja historian uusiksi laittava teos, joka selvittää, miksi jatkosodan suurin kaukopartio-operaatio sai dramaattisen lopun.

Operaatio Kaleva – Päämajan kaukopartioiden suurin isku ja sen taustat, 32.90€

Pekka Turuselta ilmestyi tänä vuonna toinenkin kiehtova teos, joka päästää lukijan sodankäynnin salaisimpien ovien taakse.

Salaisen sodan asiamies – Mannerheim-ristin ritari Paavo Suoranta, 29.90€

Harvinaista herkkua: veteraanin itsensä kirjoittama kirja, joka kartoittaa sotavuosia Karjalan kannaksella kotirintaman koettelemuksia unohtamatta.

Rintamalla ja kotona kannaksella, 28€

Inhimillisyydellään ihastuttava kirja, jossa sotaa käsitellään kirjoittajan vanhempien sodanaikaisen kirjeenvaihdon kautta.

Rakas Toini, 25€

[br]

[br]

Tyylitaiturille

Nämä tuotteet eivät ole vain katseenkestäviä, ne ovat myös laadukkaita, ajattomia ja auttavat hyvää asiaa!

[br]

Tyylikkään harmaa kaulahuivi on valmistettu silkistä ja on niiiiin unelmanpehmeä, ettei siitä malta pitää näppejään erossa. Niin suosituksi tämä ikkunallisessa lahjapakkauksessa toimitettava asuste on muuten noussut, että kannattaa ostaa saman tien.

Silkkinen kaulahuivi 180 cm x 30 cm, 55€

Klassisen – Hermès-huiveistakin tutun – kokonsa ansiosta tämä silkkihuivi on yhtä monikäyttöinen kuin on kauniskin (pelkästään tästä suomalaissukuisen bloggarin sovelluksesta löytyy kymmenittäin erilaisia tapoja sitoa huivi). Kaksi eri värivaihtoehtoa.

Silkkihuivi 90 cm x 90 cm, 55€

Näistä kolmesta ajattoman tyylikkäästä vaihtoehdosta luulisi löytyvän sopiva solmio kenelle tahansa.  Ja koska lahja-asioissa vähemmän on harvoin enemmän, osta kerralla kaikki! PS. Solmioiden seuraksi löytyy tyyliin erinomaisesti sopiva, Kaatuneitten Omaisten Liiton diskreetillä logolla varustettu kullanvärinen solmionpidikekin.

Silkkisolmio, 35€

Otsatukka pysyy varmasti ojennuksessa ja huulipuna hollilla, kun mukana on tämä taskupeili, joka kätevän kokonsa ansiosta mahtuu pienimpäänkin käsilaukkuun.

Taskupeili, 8.90€

[br]

[br]

Elämäsi eräjormille

Erityinen luontosuhde vaatii ihan erityisen ihmisen ja vielä erityisemmän varustuksen.

Tämä Suomessa valmistettu muistilehtiö on vähän niin kuin suomalainen itse: se ei herkästä hätkähdä. Se on (kivipaperisia sivujaan myöten) vedenkestävä, joten tässä pysyvät varmasti tallessa kalareissujen muistiinpanot siitä, kuinka monta sataa kiloa se viimeisin lohi oikein painoikaan. Eikä tässä kaikki: lehtiön etu- ja takasivuille on koottu kaikennäköistä hyödyllistä (ja potentiaalisesti hengen pelastavaa) tietoa mitoista oikeaoppisiin solmuihin ja morseaakkosiin.

Vedenkestävä muistilehtiö, 9.99 €

Jos ja kun ne savustukseen vaadittavan tulen sytyttämisen edellyttämät tulitikut ovat sitä satakiloista vonkaletta rantaan kiskoessa pudonneet veteen, niin tulukset pelastavat. Partioaitan Suomessa valmistetuissa tuluksissa on neljä eri värivaihetoehtoa ja mukana olevan nahkanauhan ansiosta ne pysyvät varmasti tallessakin. Senkus otat tukevan otteen puikosta ja raapaisulevystä ja leiskautat (jopa 3000-asteisen) kipinäsuihkun sytykemateriaaliin.

Tulukset, 15.95€

Jos näillä ei saa kanssaeräilijän kateutta heräteltyä, niin ei sitten millään. Oman elämänsä Masterchef kun ei varmaan erällekään lähde ilman omaa eräkokkiveitsisettiään. Marttiinin pohjoisen luonnon innoittama ja suomalaisesta lämpökäsitellystä koivusta sekä kulutusta kestävästä ruostumattomasta teräksestä valmistettu ergonominen viisiosainen veitsisarja (kokkiveitsi, filetti, puukko, pikkupuukko ja kalapiikki sekä hiomakivi) kulkee mukana tyylikkäässä rullalle menevässä (ja näin paitsi veitsiä suojaavassa, myös tilaa säästävässä) nahkakäärössä.

PS. Vähän pienemmän budjetin neronleimauksiin, tsekkaas tämä Panssarimuseon teleskooppivartinen makkaratikku!

Eräkokki veitsisetti, 299€

Sivistyneet ruokailutavat säilyttää keskellä villeintäkin erämaatakin tällä kevyellä, pienikokoisella ja yhtä Suomen hienoimmista museoista ylläpitämään auttavalla monitoimi-ihmeellä. Onko se lusikka? Onko se haarukka? Onko se veitsi? NO ON!

Lusikka-haarukka, 9.90€

[br]

 

[br]

Kätevää ja käytännöllistä

Ei järkevän tarvitse olla synonyymi tylsälle – nämä lahjat ilahduttavat läpi koko vuoden!

[br]

Ajankohtaisempaa lahjaa saa hakea! Tällä Suomessa korkealaatuisista materiaaleista valmistetulla, venttiilillä varustetulla kasvomaskilla erotut joukosta eduksesi, etkä pelkästään sähäkän M05-kuosin ansiosta. Kolme kokoa ja säädettävät kuminauhakiinnikkeet takaavat hyvän istuvuuden vauhdikkaammassakin menossa.

Venttiilillinen kasvomaski, 19.95 €

Sotaveteraaniliiton taskukalenteri on yksi suosituimpia myyntituotteitamme, eikä ihme. Tämän kompaktin ihmeen ansiosta mukanasi kulkee kaiken kalenterilta odotettavan (päivät, viikot, kuukaudet) lisäksi myös tietoa liiton toiminnasta, Suomen sotahistoria pähkinänkuoressa sekä vapaa-ajan kalastajan otollisimmat päivät. Tästä ei lopu akku eikä ohjelmistopäivityskään pääse pistämään elämääsi sekaisin.

Maailman kauneimman lipun (ja parhaimman suklaan!) värejä toistavan kalenterin ylpeä omistaja säästyy myös monelta sosiaalisessa tilanteessa huonomuistisen yllättävältä nöyryytykseltä, sillä kalenterin sivuilta löytyvät sanat niin Sillanpään marssilauluun kuin Veteraanin iltahuutoon.

Sotaveteraaniliiton taskukalenteri 2021, 6 €

Keittiön seinälle, mummolle, kotiin, toimistoon ja kotitoimistoon kannattaa puolestaan hankkia vanha kunnon seinäkalenteri, johon saa merkattua muistutukset niin tiskausvuoroista, lasten jäätanssiturnauksista kuin vihjeet tulossa olevasta hääpäivästä. Kalenteri juhlistaa Lotta Svärdin 100-vuotista taivalta isänmaamme hyväksi peräti 14 kuukauden ja lotta-aiheisen kuvan verran. Rajoitettu erä, joten ole liikkeellä ajoissa. Meidän toimistomme seiniltä tällaiset löytyvät jo!

Lotta Svärd 100-seinäkalenteri, 26.90 €

On tilanteita, joissa näkymättömäksi naamioituminen voi pelastaa hengen. Liikenne ja Suomen talvi eivät näihin kuitenkaan kuulu. Varmista läheisesi näkyvyys seuraavien kuukausien pimennossakin mitä, no, särmimmällä heijastimella! Aiheita löytyy Suomi-konepistoolista (iso peukku täältä!) mm. telaketjumiinaan ja myrskylyhtyyn, ihan lahjan saajan hyggeyden tason mukaan.

PS. Lisää heijastimia löydät myös Lottapuodista!

Särmän heijastin 5.99 € – 6.99 €

[br]

[br]

Aktiiviselle aikuiselle

Huolehdittavaa ja hektisyyttä nykyarjessa riittää, vaikka ei edes ruuhkavuosirämeikössä rämpisikään. Näitä lahjoja arvostaa siis aika lailla jokainen!

[br]

Ovatko avaimet hukassa ihan koko ajan? Tämän käsikranaattiavaimenperän kanssa ei moista ongelmaa ole! Eikä muuten mene avainnippu kovin herkästi sekaisin kenenkään toisen kanssa…! Kuvan sirpalekäsikranaatin lisäksi saatavana myös varsikranaattimalli (12€)

Käsikranaattiavaimenperä, 25€

Sotavoimien klassikko, kenttälapio, pitää pintansa vuodesta toiseen. Tämä Fiskarsin valmistama kolmitaitteinen malli myös kestää vuodesta vuoteen. Monipuolisuutensa (lapiosta kuokaksi kirjaimellisesti käden käänteessä!) ja pienikokoisuutensa ansiosta tällaisen tulisi olla ihan joka takakontin vakiovaruste. Mukana säilytyspussi vyölenkillä.

Kenttälapio 59.99 €

Kanssaeläjiemme turvallisuus on meille tunnetusti tärkeä juttu. Niitä vaaroja, uhkia ja riskejä vain tuntuu olevan koko ajan enemmän. Tämän (poronnahkaisen! Suomessa valmistetun! Peräti 18 korttipaikalla varustetun!) lompakon erikoisvarustelu eliminoi niistä yhden: pankki- ja luottokortteja skannaavat lurjukset. Pankki- ja luottokortit sisältävät nykyisin RFID (Radio Frequency Identification) sirun, joka sisältää henkilökohtaisia tietoja. Niiden varastaminen on mahdollista muutamassa sekunnissa laukun tai taskun läpi skannerilla, mutta RFID-suojatut lompakot sisältävät suojakalvon, joka estää skannauksen lompakon ollessa kiinni. Kolmessa värivaihdossa on, mistä valita, löytyy myös muista malleja.

RFID-suojattu nahkalompakko, 48€

Se, joka väittää nähneensä päheämmän parkkikiekon, tarvitsee kyllä reissun Specsaversille.

Leijonavaakunainen parkkikiekko, 9.95€

[br]

 

[br]

Kotiin, keittiöön ja kammariin

Kotoilu on näinä korona-aikoina kunniassaan – tästä löydät lahjoja, jotka tarjoavat silmäniloa tyyliin kuin tyyliin (kunhan se on hempeän isänmaallinen)!

[br]

Pistikö joku Valvontakomission mies aikoinaan lotta-mummosi kahvikaluston säpäleiksi? Tässäpä oiva veto historian korjaamiseen! Ja jos isänmaallinen liikutus yltyy ihan kyyneliin saakka, niin ei hätää, Lottapuodista löydät myös tyyliä toistavat lautasliinat (4.90 €).

Lotta Svärd-kahvikuppisetti, 59 €

Loihdi sisustukseesi autenttista ja ainutlaatuista tunnelmaa tällä puolelle lukijakunnasta jo kovin tutulla kuosilla. SA-tyynyliinat (käyttämätöntä ylijäämätavaraa) on valmistettu Suomessa kestävästä puuvillasta ja ovat kotonaan niin bunkkerissa kuin buduaarissa.

SA-tyynyliina 55 cm x 70 cm, 2.50€

Kun kädentaitaja saa nämä erikoisuudet käsiinsä, niin vain taivas on rajana, millaiseen uusiokäyttöön ne päätyvät. Kynätelineiksi toimistoon? Kynttilänjaloiksi vähän kursailemattomampaan kattaukseen? Minimaljakoiksi? Vai keräisikö kasan eri kokoisia ja askartelisi niistä kattokruuunun?

Eri kokoisia hylsyjä (mm. 23 mm ilmatorjuntatykkiä), 5-15€

Tokihan ”I love Kanaria”- matkamuistomagneetteja on jääkaapin ovet itse kullakin jo pullollaan, mutta tässä valioyksilössä jos missä ovat virtaviivainen muotoilu, funktionaalisuus sekä arvomaailma kohdillaan. Saatavilla myös klassisena Lotta Svärd-logoisena.

Pikkulotta-jääkaappimagneetti, 5€

[br]

[br]

Koko perheen karkeloihin

No a i n a k i n jouluna sitä soisi ihmisten viettävän laatuaikaa lähimmäistensä kanssa ja tästähän siihen löytyy inspiraatiota!

[br]

Uudistunut, entistäkin parempi (ja uskokaa tai älkää: ensi vuonna vielä tuotakin parempi!) Kenttäpostia on lahja, joka vain jatkaa antamistaan. Kuusi kertaa vuodessa, jos tarkkoja ollaan! Sotahistorian ja veteraaniperinteen ykköslehden jokaisella numerolla on erikoisteemansa, joten kiehtovaa (ja yllättävää!) asiaa siinä riittää ihan koko perheelle. Uusimmassa lehdessä esimerkiksi tavataan prikaatinkenraalipingviini (tositarina).

Kenttäpostia-lehden vuosikerta 15 €

Lottamuseon värikynillä palaat takaisin lapsuuteen, jolloin kaikki oli vielä helppoa, huoletonta, lomautuksetonta ja pandemiatonta. Pakkauksen 12 kirkasta eri väriä tuovat eloa niin lastgen leikkeihin kuin mindfulness-värityskirjaasi.

Värikynäsetti, 5€

Joskus, esimerkiksi lämpömittarin pudotessa Talvisotamaisiin lukuihin lähemmäs -50 pakkasastetta, kannattaa hyvällä omallatunnolla pysytellä sisätiloissa. Ja jos sisätiloissa ollaan esimerkiksi mökillä, kaukana telkkareista ja wifeistä niin, että ainut tabletti on isän aspiriini, saa tekemisen loppumisen pidettyä loitolla tällä nerokkaalla keksinnöllä, jonka sisältämät 52 pelikorttia taipuvat arviolta 879 eri korttipeliin. Tässä niistä viisi suosituinta.

Tankkimiehen pelikortit 10€

Pelaajien Valinta 2020-palkinnon saajaksikin ehdolla oleva lautapeli ”Jäinen kuolema – Suomen talvisota” on Pöydällä.net-sivuston arvion mukaan kenties jopa paras Talvisodasta tehty peli ja antaa mahdollisuuden kirjoittaa historia kokonaan uusiksi ja katsoa, miten Talvisodassa olisi käynyt, jos puikoissa olisikin ollut sinä ja kaverisi. Pelin arvion löydät täältä.

PS. Videopelien maailmassa ei tämän vuoden julkaisuista ole tämän Fate of Finland- pelin voittanutta.

Jäinen kuolema – Suomen talvisota- lautapeli 54€

[br]

 

[br]

Työhön ja toimistoon

Panssarimuseon ärhäkällä teroittimella kynät pysyvät yhtä terävinä kuin käyttäjänsä. Kollegan kommentoidessa erikoista työkalua, voi seuraavaksi tehdä vaikutuksen lipsauttamalla keskusteluun jonkun näpsäkän detaljin panssarijoukkojen historiasta, vaikkapa että ”tiesitkö muuten, kuka oli ampujana siinä panssarivaunussa, joka ajoi Kuuterselässä 14.-15.6.1944 alkaneen vastahyökkäyksen kärkeen kun Suomen edellisvuonna saamia Sturmgeschütz III Ausfürung G (Stu 40)- rynnäkkötykkejä käytettiin ensimmäistä kertaa taistelutilanteessa?”

(Vastauksen löydät täältä)

Tankkiteroitin, 8.50€

Lotta Svärdin 3 in 1- mikrokuituliina on melkein yhtä tehokas moniosaaja kuin daamit itsekin: se soveltuu tietokonenäytön, silmälasien tai kameranlinssin puhdistukseen, käy myös näytösuojaksi JA toimii tarvittaessa hiirimattonakin.

3 in 1- mikrokuituliina, 7.20€

Muistathan käsiäsi pestessäsi ja desinfioidessasi pitää myös käyttämäsi laitteet puhtaina? Tämä kosketusnäyttöjen puhdistusspray tulee kätevässä, mukana helposti kulkevan kokoisessa neliskulmaisessa pullossa. Suihkaise ainetta puhdistettavalle pinnalle ja pyyhkäise pullon sivuun kiinnitetyllä kuituliinalla.

Kosketusnäyttöjen puhdistusspray, 10.90€

Loistohankinta paitsi toimistoon, myös autoon. Puhelimet pysyvät ladattuina (ja takapenkki tyytyväisenä) kun mukana on tämä kolmella eri liitinpäällä (Apple, micro-USB ja USB-C) varustettu latauskaapeli.Tarranauhan avulla paketti pysyy kasassa ja pienessä tilassa ja sotkeentumatta. Lisäksi tässä latureiden McGyverissä on LED-valo liiton rehdin isänmaallisissa väreissä ja vahva avaimenperärengas.

Latauskaapeli 20 €

[br]

[br]

Herkuttelijan hurmaamiseen

Mm. maailman parhaaksikin valitun Isonkyrön ihmeen ansiosta G&T on Suomessa suositumpaa kuin koskaan. Napue-nautiskelijaa ilahduttanee myös tämä saman tehtaan poikien valmistama käsidesigeeli, jonka muotokieli noudattaa talon pelkistetyn tyylikästä linjaa. Muistutetaan siis vielä: ei sisäisesti nautittavaksi.

Kyrön käsidesi 400 ml, 6.90€

Lottakanttiinin kahvinkorvikkeesta ei nostalgiaa puutu! Lokakuusta 1939 alkaen paahtimot saivat Suomessa valmistaa sellaista kahvin korviketta, joka sisälsi vähintään 25 % kahvia. Lottien korvikkeessa on 25% ehtaa kahvia, minkä lisäksi sitä on ajan hengen mukaisesti jatkettu tummaksi paahdetulla ohralla, sikurilla sekä voikukanjuurella. Vastikkeessa [6.90 €) sitä vastoin ei ole kahvia lainkaan.

Pussin sisältö riittää 1l vahvaa korviketta tai 1,5l miedompaa.

Kahvinkorvike 7.40 €

Suomen rakastetuin suklaa on sininen. Fazer Storessa voit nyt antaa sille oman leimasi painattamalla lahjansaajalle personoidun suklaalevyn.

PS. Jos oikein isänmaallista suklaata halajat, niin tsekkaas tämä!

Personoitu Fazerin Sininen, 15€ (sis. postikulut)

Ehkä jopa kahvia ja suklaata enemmänkin suomalaiset rakastavat salmiakkia, jota apteekkarin salmiakista tunnettu Haganol on tehnyt Suomessa perinteisellä reseptillään jo vuodesta 1951. Ja mikäs suomalaiselle salmiakinrakastajalle parempi lahja, kuin salmiakkinen Suomi! Haganolin sivuilta löydät muuten myös vinkkejä keittiöön, kuten reseptin salmiakki-broileripastalle (!)

Suomi-Salmiakki, 3€

[br]

[br]

Aineetonta antia

Aineettomat lahjat tarjoavat elämyksiä, eivät turhaan liikakansoita vastaanottajansa nurkkia ja ovat hankittavissa lyhyelläkin varoitusajalla.

[br]

Koronatilanteen vuoksi tammikuulta toukokuulle siirretyn Helsingin ensi-iltansa Temppeliaukion kirkossa saava Opera Telluksen suurooppera Isänmaan tyttäret on osa Lotta Svärdin 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Bonuksena vielä se, että jokaisesta myydystä lipusta 1€ lahjoitetaan Sotaveteraaniliiton veteraanityöhön.

Oopperalippu, 60 €

Ensimmäisestä käyttökerrastaan vuoden ajan voimassa oleva Museokortti avaa ovet Suomessa satoihin museoihin – näiden joukossa lukuisia upeita sotahistoriakohteita. Täältä löydät meidän suosituksiamme maan museotarjontaan.

Museokortti 69€

Matkailu tunnetusti avartaa ja sotahistoriallinen matkailu se vastaa avartaakin. Rajantakaisille taistelupaikoille asiantuntevan oppaan johdolla suuntautuvat retket herättävät historian eloon ja säilyvät mielessä jopa loppuelämän. VL-Matkojen ensi vuoden valikoiman kohokohtia on toukokuussa tehtävä retki isien taistelutantereille (arvioitu hinta 550€/ hlö)

Sotahistorialliset matkat alk. 115€/ hlö

Ystävän nimissä tehty lahjoitus sotiemme veteraaneille lämmittää paitsi sinun ja vastaanottajan, myös avun vastaanottajien sydäntä ja on tänä vuonna erityisen tarpeellinen, sillä koronatilanteen vuoksi perutut varusmieskeräykset tulevat jättämään liki miljoonan euron loven tämän vuoden keräystuottoon.

Lahjoitus on myös oiva keino muistaa myös toisella puolen maailmaa asuvia läheisiä – tämän lahjan kanssa kun ei tarvitse postinkulusta murehtia. Jaa että miksi veteraaneille yhä kerätään ja mihin varat menevät? Kaikkiin kysymyksiisi löydät vastaukset täältä.

Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen on muuten lahja, joka tarjoilee iloa läpi vuoden veteraanityön uutisia kertovalla uutiskirjeellään.

Sotiemme Veteraanit I Sotiemme Naiset- keräys

[br]

[br]

Hänelle, jolla on jo kaikkea

Aina siihen joululahjalistaan mahtuu muutama tällainenkin ihminen. Ja jos edellä luetelluista ei t o s i a a n k a a n ole löytynyt mieluista, niin vilkaisepas nämä!

[br]

Anna lahjaksi palanen aitoa historiaa: yksi 1930-luvulta Jatkosodan päättymiseen saakka valmistetuista Suojeluskuntain Yliesikunnan teräspeltisistä aseöljypulloista! Suorakaiteen muotoinen, läpileikkaukseltaan soikea peltipullo, jonka kannen reunassa teräksisellä kierrekorkilla varustettu matala kaula. Toisella sivulla stanssaus S.Y. (Suojeluskuntain Yliesikunta), tinatut saumat. Korkeus 11 cm, leveys 6 cm.

Suojeluskuntainyliesikunnan aseöljypullo (iso), 60€

Tämä sodankyläläisveteraanin alun perin ideoima kello näyttää niin mennyttä kuin kuluvaa aikaa. Taidonnäyte säväyttää paitsi merkityksellään, myös tarinallaan, josta voit lukea lisää täällä. Myyntituotto menee lyhentämättömänä veteraaneille.

Sodankylän Rintamaveteraanien Suomi-kello 64€ (+pk)

Tai entäpä jos tekisit kunniaa karjalaisevakoiden rakastetuimmalle tuliaiselle suomalaiseen keittiöön, joita suomalaiset syövät vuosittain arviolta 700 miljoonaa kappaletta? Taitoshopin karjalanpiirakka-kukkaro on kotimaista käsityötä Imatralta ja tuo varmasti kassajonossa hymyn myös kanssaostajien huulille. Saatavilla kahta eri kokoa, joista isompaa myös kaulanauhallisena versiona.

Karjalanpiirakka-kukkaro 9.50 € – 14.50 €

[br]

 

[br]

Kun rahalla ei ole väliä

Jos budjetissa on venymisvaraa, niin tästäpä idea elämykseen!

Entäpä jos ensi vuonna kunnioittaisit Talvisodan päättymispäivää Talvisota-elokuvan myötä? Tai viettäisin syntymäpäivääsi oman Rukajärven tie-näytöksen parissa? Tai tekisit lähtemättömän vaikutuksen ensitreffeillä vain sinulle ja seuralaisellesi järjestetyssä Lupaus- leffassa? Tai repäisisit itsenäisyyspäivänä katsomalla sen Tuntemattoman Sotilaan vähän juhlavimmissa puitteissa?

Vastaus tähän on Helsingin Kalliossa sijaitseva Elokuvateatteri Riviera, joka on ehkä koko maan kaunein ja tunnelmallisin. Riviera Jukebox- palvelu mahdollistaa elokuvasalin pelkästään sinun ja esim. 10 (tai vaikka 40!)  lähimmälle ystävällesi leffaherkkuineen. Arkisin 9.00-16.00 hinta olemassa olevalta elokuvalistalta valittuna 42 €/ hlö, muina aikoina yksityistilaisuudet sovittavissa elokuvateatterin kanssa.

Elokuvateatteri käyttöösi, alk. 420€

[br]

[br]

Vink vink: lisää ideoita saatat löytää myös edellisvuosien lahjaoppaistamme: